Через російську атаку на судно під прапором Ліберії загинув працівник Одеського порту

Як повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк ракета майже влучила в капітанський місток, де відбувається керування судном. Загиблий вналідок атаки лоцман першого класу працював в Адміністрації морських портів, сказала Гуменюк.

У самій установі повідомили, що загиблого лоцмана звали Сергій Сурін.

Возможно, это изображение 1 человек и текст

«З 43-х років свого життя Сергій 15 — віддав надзвичайно відповідальній та складній професії лоцмана, ставши фахівцем високого рівня, при цьому залишаючись доброю і неймовірно скромною людиною. Він завжди виручав колектив, професійно виконуючи термінові та надскладні завдання», — написали колеги загиблого моряка.

Нагадаємо, 8 листопада російські військові завдали удару по цивільному судну під прапором Ліберії під час атаки на портову інфраструктуру Одещини. Воно мало перевезти залізну руду до Китаю.

Ракета влучила у надбудову судна. Внаслідок удару загинув лоцман.

Троє членів екіпажу, громадяни Філіппін, отримали поранення.

За даними військових, Росія випустила ракету з літаків тактичної авіації в Чорному морі.

Судно, в яке поцілила армія РФ, мало перевозити залізну руду до Китаю, зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Це вже 21 цілеспрямована атака Росії після виходу з “зернової угоди”. За цей час країна-терорист пошкодила понад 160 об’єктів інфраструктури та 122 транспортних засоби”, — йдеться в його повідомленні.

Армія РФ атакувала порт Одещини 8 листопада
Армія РФ влучила в цивільне судно на Одещині
Армія РФ атакувала один з портів Одещини 8 листопада
Наслідки російської атаки по одному з портів Одещини, 8 листопада 2023 року. Фото: Сили оборони півдня України

За цим фактом слідчі Одеської обласної прокуратури відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. Наразі триває огляд. На місці подій прокурори з іншими правоохоронцями фіксують черговий воєнний злочин РФ.

One thought on “Через російську атаку на судно під прапором Ліберії загинув працівник Одеського порту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *