За освітлення вулиць у Цебриківській громаді судять депутата Одеської облради

До Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали кримінальне провадження про заволодіння 6 млн грн на освітленні вулиць в селищі Цебрикове Роздільнянського району Одеської області. Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 5 жовтня.

Як вказано в документі, у справі підозрюють директора ТОВ «Укрмежбуд» Володимира Герасимчука, колишнього голову Цебриківської селищної ради Володимира Барнасевича та депутата Одеської обласної ради від фракції «Європейська солідарність» Миколу Дерев’янка. Справу передали до НАБУ і детективи просили продовжити слідство. Суд продовжив слідство до 30 червня 2024 року.

Також Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 листопада нічний домашній арешт екс голови Цебриківської селищної ради Барнасевича. На нього також поклали наступні обов’язки: прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Крім того, ВАКС продовжив до 3 грудня нічний домашній арешт директора ТОВ «Укрмежбуд» Герасимчука. Він зобов’язаний: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із іншими підозрюваними та здати на зберігання закордонні паспорти.

3 листопада НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Одеської облради Дерев’янку в організації зловживання службовим становищем та службового підроблення. Герасимчуку та Барнасевичу теж змінили підозру із заволодіння коштами на зловживання службовим становищем.

За версією слідства, у 2020 році депутат Одеської облради Микола Дерев’янко організував укладання тодішнім головою Цебриківської селищної ради Володимиром Барнасевичем низки договорів підряду з підконтрольним йому ТОВ «Укрмежбуд» на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення в обхід тендерних процедур, поза конкурентним полем.

Учасники змови штучно розділили предмет закупівлі на частини (окремі вулиці населеного пункту), кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 млн грн, що дозволило замовнику укласти договори з підконтрольним депутату товариством без застосування електронної системи закупівель. Це надало можливість підряднику включити до договірної ціни світильники вуличного освітлення за цінами, умисно завищеними у понад 6 разів. Внаслідок таких дій державі заподіяно 6 млн грн збитків.

Згодом, депутат Одеської обласної ради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, до яких було включено неправдиві відомості щодо понесених витрат, що стало підставою для зайвого перерахування на рахунок підрядника бюджетних коштів у сумі 6 млн грн.

Джерело – “Слово і Діло”

2 thoughts on “За освітлення вулиць у Цебриківській громаді судять депутата Одеської облради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *