В Лиманській громаді відкрили ще один клас безпеки. ВІДЕО

Лиманська громада Білгород-Дністровського району з Одещини  долучилась до Всеукраїнського проєкту зі створення “класів безпеки”. Його мета – вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. 

клас безпекиСьогодні, 8 листопада, нова класна кімната урочисто зустрічала гостей у Приморському ліцеї: сюди завітали керівники громади, представники Нацполіції та Білгород-Дністровського відділення ДСНС.

Школярі провели екскурсію, показали окремі куточки та стенди, на яких малечі у легкій доступній формі пояснюють, як працюють різні служби та як поводитись дітям у випадку небезпеки.

У класі безпеки учнів навчатимуть основам безпечного середовища, зокрема знанням з правил пожежної безпеки, правил мінної безпеки, правил цивільного захисту в цілому та засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

Лиманська громада “Хочу подякувати депутатському корпусу, відділу освіти, керівнику навчального закладу, педагогічному колективу, технічному персоналу, батьківському комітету, фермерським господарствам та всім хто об’єднався для створення якісних умов для навчання наших дітей. Щира вдячність Білгород-Дністровському підрозділу ДСНС й працівникам поліції за співпрацю”, – повідомив голова громади Василь Резніченко на своїй сторінці.

Класи безпеки вже утворені у всіх школах Лиманської громади. Головна вимога – можливість розмістити в них одночасно до 30 осіб. Тому такі приміщення потрібно забезпечити необхідною кількістю парт та стільців для проведення занять.

Як наголошують у Міністерстві освіти України, створення безпечних умов перебування учнів у школах є одним із головних пріоритетів держави під час війни в Україні. Для технічного оснащення класу безпеки також можна використовувати телевізори, відеопроєктори, стенди з обпаленими предметами, магнітні дошки, маркерні дошки, вогнегасники, протигази, дитячий одяг рятувальників, дитячі каски, іграшки, конструктори тощо.

Приморський ліцейЛиманська громада

 

 

 

One thought on “В Лиманській громаді відкрили ще один клас безпеки. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *