У Балтській громаді ремонтують дорогу експериментальним методом. ВІДЕО

У Подільському районі Одещини, біля міста Балта та села Білине зараз відновлюють 8 кілометрів найбільш зруйнованої ділянки дороги Р–71 Одеса – Іванівка – Ананьїв – Піщана – Хащувате – Колодисте – Рижавка – /М-05/. Ця дорога проходить через декілька областей (Одеська, Вінницька, Кіровоградська, Черкаська) та має ключове значення для логістики в країні, адже це стратегічний маршрут, яким перевозять експортні та імпортні обсяги товарів цивільного та гуманітарного призначення.

Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

«Дорогу відновлюємо експериментальним методом, для стабілізації основи дорожнього покриття до цементу додаємо екологічний матеріал – золу. Також передбачено влаштування шару асфальтобетонного покриття», – поділилися подробицями проєкту дорожники.

В.о. начальника Служби відновлення в Одеській області Андрій Донченко, представники місцевої влади та підрядної організації провели виїзну робочу нараду щодо ремонтних робіт на ділянці автошляху.

«З огляду на обмежене фінансування та важливість відновлення дороги для логістики регіону було прийнято рішення використовувати золу, яка не лише покращує фізичні характеристики сумішей але забезпечує економію коштів, зокрема, вартість робіт зменшиться до 30%. Крім того використання золи позитивно впливає на екологію», – зазначив Андрій Донченко.

2 thoughts on “У Балтській громаді ремонтують дорогу експериментальним методом. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *