Жодних зрушень: у Сергіївці досі не почали відновлення зруйнованого будинку

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України мало намір розпочати капітальний ремонт багатоповерхівки в Сергіївці на Одещині найближчим часом. Втім, капремонт будівлі відклали через брак підрядників. Про це повідомив фахівець зв‘язків з громадськістю служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області Сергій Докієнко.

Зазначимо, що заявку на участь у тендері на капремонт багатоповерхівки подало одне підприємство – ПП “ДІСК-ПІВДЕНЬ”. Втім, тендерна пропозиція учасника закупівлі була відхилена з низки причин.

«Чому одна – важко сказати. Бо у нас були і консультації, і в соцмережах ми це висвітлювали. Тому не можу сказати», – каже Докієнко.

Він додав, що новий тендер Служба відновлення планує оголосити у вівторок, 7 листопада. Попередньо зібравши потенційних підрядників.

«Завтра, 3 листопада, у нас будуть ринкові консультації. В режимі офлайн і онлайн. Ми розіслали близько 70 підрядним організаціям запрошення, тендерну документацію. На консультаціях ми будемо показувати тендерну документацію, де будемо розповідати про будинок, його трагічну історію. Про норми – що нам буде потрібно від підрядника, який виграє тендер», – розповів він.

СергіївкаТендер з приводу капітального ремонту дев’ятиповерхівки в Сергіївці Служба планує провести орієнтовно у вівторок, 7 листопада.

Нагадаємо: влітку 2022 року росіяни обстріляли ракетами курортне селище Сергіївка, що на Одещині.

Тоді була пошкоджена багатоповерхівка і база відпочинку поблизу. 22 людей загинули, багато жителів були поранені. Велика кількість людей залишилася без даху над головою. Та понад рік після трагедії ситуація з відновлення Сергіївки майже не зрушила з місця.

Відновленням будинку спочатку безрезультатно займалася місцева громада, потім це питання перейшло до Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Але з невідомих причин – ситуація не змінюється.

Додамо, у січні цього року Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України очолив Мустафа Найєм.

One thought on “Жодних зрушень: у Сергіївці досі не почали відновлення зруйнованого будинку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *