Кулінарний хаб Одещини, де проходять навчання шкільні кухарі, продовжує успішно розвиватися. Про це у своєму tg-каналі написав очільник Одеської ОВА Олег Кіпер. Він розповів, що курси перепідготовки вже завершили шкільні кухарі Визирської, Южненської та Маяківської громад Одеського району.
«Тепер вони ознайомлені з сучасними вимогами до організації роботи харчоблоків, принципами та завданнями системи HACCP. Також кухарі мали змогу попрактикуватися на новітньому високотехнологічному обладнанні, яке поступово зʼявиться на всіх шкільних кухнях регіону», – додав Кіпер.
Такі курси перепідготовки пройдуть працівники усіх шкільних їдалень, уточнив очільник ОВА. І додав, що найближчим часом два кулінарні хаби відкриються у Дунайському та Північному центрах профосвіти.
Також Кіпер нагадав, що Одещина потрапила у трійку регіонів, які на базі одного з потужних закладів профтехосвіти почали реалізовувати проєкт з вдосконалення харчування школярів, ініційований Першою леді Оленою Зеленською.
А що таке система HACCP (читається як “Хассп”), і як вона впроваджувалась у школах Красносільської громади – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД: