Україну – в НАТО! Біженці в Німеччині вийшли на мітинг. ВІДЕО

Україну – в НАТО! НАТО – до хати! Під такими гаслами пройшла масова мирна демонстрація за участю українських біженців у всіх великих містах Німеччини. Багатотисячна хода відбулась на старовинному мосту, що сполучає міста Майнц і Вісбаден.

НАТОІніціаторами проведення маршу Україну в НАТО виступили самі німці.

Наприклад, у столиці федеральної землі Рейнланд – Пфальц місті Майнці, головним партнером української діаспори став один із префектів Майнца, керівник Німецького товариства економіки та науки Лукас Августин.

Політик представляє християнсько-демократичну партію та щиро обурюється повільним, на його погляд, постачанням Україні необхідниого озброєння.

українціПісля ходи на Гуттенбергплац відбувся мітинг, на якому виступили німецькі парламентарі та українські активісти. Учасники вшанували пам’ять загиблих українських воїнів, цивильних людей та дітей хвилиною мовчання.

Як розповіла голова Українського товариства в Майнці Вікторія Йост, це вже 15-тий з початку повномасштабного вторгнення спільний українсько-німецький захід. На її думку, такі акції лише набирають обігу. Вони потрібні, на них чекають як українці, так і їхні друзі в Німеччині.

НАТОЗа словами присутніх німецьких політиків, в їхньому оточенні абсолютна більшість підтримує українців.

Від початку рашистської агресії проти України Німеччина надала нам підтримку у вигляді військової та гуманітарної допомоги майже на 36 млрд євро.

Символічно, що у день акції почався дощ, а над мостом з’явилася подвійна веселка, яку можна було спостерігати чверть години.

Як все відбувалося – у репортажі колег СИЛИ ГРОМАД з Німеччини:

Автори – Ольга Шубіна, Юрій Рух

One thought on “Україну – в НАТО! Біженці в Німеччині вийшли на мітинг. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *