Росіяни знищили шахедами яхт-клуб в Одесі. ВІДЕО

Під час нічної атаки 17 жовтня уламки одного з російських дронів впали на яхт-клуб в Одесі, де зруйнували будівлю школи вітрильного спорту й ангар для зберігання майна, а також пошкодили приватні катери та яхти. У якому стані заклад та чи підлягає він відновленню – у ВІДЕО від Суспільного:

Директор дитячої-юнацької спортивної школи №13 Вʼячеслав Кравченко розповів, що уламки дрона влучили у відділення вітрильного спорту. Там була розташована основна їхня база, де збирались спеціалісти та розробляли плани на майбутнє:

Це було відділення вітрильного спорту, дуже відоме не тільки в Україні, а у всьому світі, тому що нещодавно наша дівчинка Аліна Шаповалова декілька місяців тому стала чемпіонкою світу з вітрильного спорту. У цій школі займалось 150 дітей різного віку: від 6 до 18 років. Наразі в акваторії Чорного моря з відомих причин заняття не проводились, ми працювали на виїзді в інших локаціях як в Україні, так і за кордоном. Тут була основна наша база”.

Директор школи прокоментував наслідки від російської атаки
Наслідки від російської дронової атаки по Одещині, 17 жовтня 2023 рік. Фото: Суспільне Одеса

За його словами, зруйнована не тільки будівля школи, а багато човнів, яхт, катерів. На момент влучання у закладі нікого не було, тому травмованих немає.

Я не знаю, як будемо все це відновлювати, це дуже велика печаль для нас. Чи придатна будівля для відновлення, мають сказати спеціалісти, а щодо відшкодування збитків, то розумієте, один дитячий човен коштує від 3 до 15 тисяч євро. Це дуже великі кошти, з якими нам допомагали і спонсори, і батьки, і міськрада. Суму ще будуть рахувати, я не думаю, що ми скоро можемо відновити увесь свій потенціал”, — розповів директор школи.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла, що російська армія під час атаки використовувала складну тактику:

Цієї ночі ворог знов застосував засоби терору проти південних регіонів, це була атака і дронова, і ракетна. Виснажуючи системи ППО, ворог знов застосовував складну траєкторію: прямували дрони з Кримського півострова, заходили на удар, як правило, з акваторії Чорного моря, але ускладнювали своїми маневрами виявлення. Проте наші сили захисту впорались, усі шість апаратів були знищені”.

Директор школи прокоментував наслідки від російської атаки
Директор школи прокоментував наслідки від російської атаки
Наслідки від російської дронової атаки по Одещині, 17 жовтня 2023 рік. Фото: Суспільне Одеса

2 thoughts on “Росіяни знищили шахедами яхт-клуб в Одесі. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *