Мерія Чорноморська знайшла місто-побратима в Німеччині

Відтепер молоде портове місто на Одещині офіційно дружитиме з Ганзейським містом Вісмар.

Про це розповів мер Чорноморська Василь Гуляєв.

На урочисту церемонію підписання договору про встановлення побратимських зв’язків прибули мер Вісмара Томас Байєр, члени міського парламенту Фрідер Вайнхольд і Ронні Ортланд, а також представник міста з міжнародних зв’язків Андреас Нільсен.

“Сьогодні ми підписали угоду про тісну взаємовигідну співпрацю між нашими містами. Ця подія є дуже знаменною і доленосною для нас, оскільки підписання Договору з Вісмаром – важливий крок у розвиток міжнародних зв’язків та зміцнення дружби між народами України та Німеччини, які давно пов’язують тісні партнерські відносини. Переконаний, що наша плідна співпраця розширить та поглибить їх”, – наголосив Василь Гуляєв.

Відзначимо, що Вісмар розташований на березі Балтійського моря, у федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія, що у ФРН. Перші спогади про місто сягають початку ХІІІ століття, воно було одним з перших і найзаможніших міст торгового союзу Ганзи.

Вісмар досі зберігає старовинні права вільних міст — наприклад, право мати власний прапор. Історичний центр міста з маєтками і церквами у стилі цегляної готики перебуває під охороною ЮНЕСКО. Крім того, сьогоднішній Вісмар — один з найпотужніших центрів суднобудування у Німеччині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *