Непрохідна траса: виноградарі Ізмаїльщини не можуть здати продукцію через логістику. ВІДЕО

Виноград, вирощений в Одеській області, користується попитом та популярністю по всій Україні. За південною ягодою приїжджають винороби та просто шанувальники винограду з різних регіонів.

«Один сомельє на виставці куштує вино і каже: «да, от п’єш і вони всі відрізняються, але ти розумієш, що виноград усі беруть в Одеській області». Чи ось в Кам’янці беруть червоне, у нас майже всі – біле, і ще під Ізмаїлом беруть Аліготе, Рислінг…», – розповіла каналу «Град» менеджерка ТОВ «РЕМ» Наталія Костенко.

Виноградники підприємства знаходяться поблизу села Нагірне, що в Ренійській громаді.

«Коли чують, що ми знаходимось за Одесою, по цій трасі ніхто не хоче їхати. Спека… Стояти в пробках з цим виноградом… Там потече, чи пропаде, чи ще щось», – додає Наталія Костенко.

Підприємство вже відвантажило свою продукцію невеликими партіями до багатьох регіонів України, каже жінка. Однак під час війни їх справа йде складно, зокрема, через логістику.

За її словами, продати виноград на виноробні заводи оптовими партіями під час повномасштабної війни майже неможливо. Минулого року через це підприємству не вдалося реалізувати 400 тонн винограду, що в свою чергу унеможливлює подальший розвиток і навіть загрожує поступовим скороченням плантацій.

Невтішна ситуація і на виноградниках ПрАТ «Придунайський», що розташоване поблизу міста Рені. До війни вони мали 87 гектарів плодючих виноградників, а вже зараз викорчували близько 20 гектарів, на яких тільки нещодавно зростав виноград столових сортів «Молдова», «Аркадія» тощо.

Така ситуація склалась через проблеми з реалізацією та нестачу коштів на технологічні операції. Сьогодні працівники та власники підприємств, що старанно займаються своєю справою, щиро радіють кожному покупцю та сподіваються на підтримку від обласної та центральної влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *