Рушник Перемоги: у Роздільній до 160-річчя міста встановили національний рекорд України

23 вересня 2023 року місто Роздільна відзначила велику ювілейну дату, 160-річчя славного міста. Цей день надовго запам’ятається роздільнянцям, адже місцевий відділ культури підготував низку подій: ярмарок, спортивні змагання, концерт і навіть встановлення рекорду України до визначної дати.
Роздільна
Про це розповіли у прес-службі міської ради.
У міському парку ближче до обіду розпочалася спортивно-розважальна дитяча програма, під час якої молодше покоління міста змогло не тільки продемонструвати свою силу та вправність, а й отримати подарунки від місцевої влади.
У фойє Роздільнянського палацу культури презентувала свої мистецькі шедеври Одеська обласна організація Національної спілки художників України. Майстри пензля передали в дарунок місту не тільки навчальні посібники, а й власні художні витвори, якими буде милуватися не одне покоління роздільнянців.
РоздільнаТим часом затишну галявину міського парку заполонили жовто-зелені намети старостатів громади, установ міста, волонтерських організацій, які виявили бажання взяти участь у благодійному ярмарку «Вірю в ЗСУ». Від розмаїття виробів розбігалися очі, а гостинність господарів гріла серце й душу. І результат вразив – зібрано 77 728 грн! Ці кошти громада традиційно спрямує на потреби своїх захисників.
Головне святкове дійство розпочалося на площі біля Роздільнянської міської ради з феєричного виступу мажореток – вихованиць ЦТДУМ. Але нічого цього могло б не бути, якби небо над нами не тримали титани-захисники. Пам’ять про земляків, які віддали життя за наше майбутнє, розлилася жовто-синьою рікою, на якій – ім’я кожного Героя…Після хвилини мовчання у небо злетіли іменні кульки, ніби душі полеглих воїнів…
А далі теплі та щирі вітанням на адресу Роздільної-ювілярки лунали з вуст Роздільнянського міського голови Валерія ШОВКАЛЮКА, начальника Роздільнянської районної державної (військової) адміністрації Сергія ПРИХОДЬКА, депутата Одеської обласної ради Андрія БАБЕНКА, заступниці голови Роздільнянської районної ради Альони Александрової.
Особливим і зворушливим моментом стало встановлення національного рекорду – на нього претендував рушник Перемоги, вишитий роздільнянськими майстринями. І рекорд був встановлений та зафіксований головою Національного реєстру рекордів України Ланою ВЄТРОВОЮ. Тепер цей незрадливий слугуватиме оберегом не тільки для Роздільнянського краю, а й для усіх захисників, які боронять мирне небо.
Яскраві виступи хореографічних колективів ЦТДУМ , проникливі пісенні зізнання колективів та солістів Роздільнянського Палацу культури, самобутні концертні номери колективів сільських будинків культури громади – кожен дарунок місту був щирим , душевним, сповненим любові.
Не обійшлося свято й без зіркових гостей: перлини свого таланту подарувала роздільнянцям та гостям міста народна артистка України Віра РЕВЕНКО, а заряджав енергією та піднімав настрій Олександр КВАРТА, – артист, до речі, зірвав шквал непідробних емоцій містян усіх поколінь.
У скарбничку міста додався ще один рік, у скарбничку ЗСУ – посильна допомога, а у серця людей – позитивні враження, які допомагають перезавантажитись, відновитись і підготуватись до щоденних викликів нашого сьогодення. Атмосфера свята здатна хоча б ненадовго повернути віру в диво та надію на краще. А щирі усмішки та бадьорий дух нададуть змогу продуктивно працювати, наближаючи спільну Перемогу!“, – повідомили в Роздільнянській міській раді.
РоздільнаРоздільна

One thought on “Рушник Перемоги: у Роздільній до 160-річчя міста встановили національний рекорд України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *