Хто з одеських нардепів соромиться відкрити декларації?

Рух “Чесно” назвав усіх нардепів, які 6 вересня провалили голосування за поправку про негайне відкриття електронних декларацій.

За даними руху, під час голосування за правку №371, яка передбачає негайне відкриття реєстру е-декларацій 37 нардепів “Слуги народу” (16%) на чолі з головою фракції Давидом Арахамією просто витягли картки і начебто були “відсутні” під час голосування за ключову правку, а ще 55 “слуг” (23%) мали картку в слоті, але просто “не голосували”, але голосували під час розгляду інших питань порядку денного.

З огляду на те, що правку не підтримали, то чинна редакція закону передбачає подачу декларації до НАЗК, але оприлюднити її зможуть лише за бажанням нардепа.

Більшість нардепів від Одеської області підтримали поправку, яка мала б забезпечити відкриття для суспільства електронних декларацій посадовців.

В підтримку голосували Олександр Горенюк, Сергій Колебошин, Олексій Леонов, Олексій Гончаренко та Артем Дмитрук. Не голосували взагалі Олександр Ткаченко, Степан Чернявський та Антон Кіссе.

Не зʼявилися на засідання – Олег Колєв та Анатолій Урбанський. 

Після голосування голова більшості Давида Арахамія закликав колег дозволяти оприлюднювати свої декларації і сам пообіцяв це зробити.

Нардеп-“слуга” Дмитро Микиша і виключений з фракції “СН” Микола Тищенко проголосувати проти відкриття реєстру декларацій.

Крім того, за відкриття реєстру декларацій не голосували нардепи з різних фракцій та груп, які фігурували в антикорупційних розслідуваннях, зокрема Ярослав Дубневич, Вадим Столар, Дмитро Ісаєнко, Олександр Дубінський, Олександр Юрченко, Юрій Камельчук, Маргарита Шол, Сергій Кузьміних, Михайло Волинець та інші.

Як повідомляє Рух “Чесно”, народні обранці дивним чином “випарувалися” під час важливого голосування. І наводить список нардепів з поіменним голосуванням:

декларації

Майже одразу після “провального” голосування на сайті Офісу президента з’явилася петиція з вимогою накласти вето президента на законопроєкт №9534 щодо декларування статків чиновниками та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій.

Автором петиції виступив військовослужбовець ЗСУ Олександр Ябчанка.

«В цей час приховувати від українців декларації влади – це покривати тотальну корупцію у країні», – мортивує своє звернення у петиції її автор, і просить «негайно забезпечити публічний доступ до реєстру декларацій без очікування річного терміну».

Як йдеться на сторінці ОПУ, петиція набрала понад 30 тисяч підписів із 25 тисяч необхідних для розгляду за дві години.

Останнє слово – за Президентом, який може накласти своє вето на проголосовані правки в законопроект.

One thought on “Хто з одеських нардепів соромиться відкрити декларації?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *