Петропавлівська громада працює над створенням КПП на кордоні з Молдовою. ВІДЕО

Петропавлівська сільська громада, що відноситься до Білгород-Дністровського району на Одещині, прагне відкрити новий прикордонний пункт пропуску на межі з Республікою Молдова. Територія громади межує з землями сусідньої держави, але щоб перетнути кордон, жителям доводиться їхати аж до КПП “Старокозаче”.

Про це СИЛІ ГРОМАД розповіла голова цієї громади Оксана ЧЕРНОВА.

Як пояснила очільниця громади, це питання – одне з головних завдань, яке ставить перед собою місцева влада.

До недавнього часу він був тільки пішохідний. Але ми дуже хочемо, щоб він став автомобільний, тому що це найближчий маршрут для виїзду за кордон”, – показує пані Оксана.

З українського боку дорога є, але нема дороги з боку села Волонтирівка, територія Молдови відгороджена колючим дротом і глибоким розмежувальним ровом. Проте відтоді, як утворилась Петропавлівська громада у 2020 році, місцева влада уклала меморандум з примарами (головами) молдавських сіл Волонтирівка, Копчак та Тудори.

Крім того, на цю земельну ділянку громада виготовила державний акт, присвоєно кадастровий номер, і навіть заклали кошти в бюджет врозмірі 200 тисяч гривень, аби облаштувати тут будівлю для прикордонників.

Місцева влада звернулась до Президента України, Кабінета Міністрів, Держприкордонслужби та інших органів, каже Оксана Миколаївна, – отримали відповіді, що ніхто не проти його відновити, проте зараз не на часі. Проте керівництво громади це не зупинило, бо тут переконані: новий пункт пропуску дасть вагомий поштовх для розвитку громади.

Для мешканців Молдови новий пункт пропуску буде додатковим виїздом на Рені та Ізмаїл.

Це не тільки Петропавлівській громаді треба, це й Успенівська поряд, і Плахтіївська, і Саратська громада. Зараз нам тільки треба їхати на Старокозаче (КПП – Авт.), а так у нас звідси на Кишинів був би найкоротший шлях”, – поділилась Оксана Чернова.

ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

One thought on “Петропавлівська громада працює над створенням КПП на кордоні з Молдовою. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *