Обласну дитячу лікарню в Одесі хочуть перенести в інше місце

Одеська обласна державна (військова) адміністрація розглядає можливість переміщення Одеської обласної дитячої лікарні з приміщень на вулиці Воробйова на площу Толбухіна.

Про це повідомив голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер під час зустрічі з журналістами з приводу перебування 100 днів на посаді.

Він зазначив, що йдеться про приміщення лікарні, яку планують передати від “Укрзалізниці” в районі площі Толбухіна. Вочевидь, мається на увазі Одеська клінічна лікарня на залізничному транспорті, що розташована на вулиці Шклярука.

Таке питання виникло через те, що наявні будівлі лікарні знаходиться у дуже поганому стані.

“Зараз ми обговорюємо із департаментом охорони здоров’я щодо можливості перенести дитячу лікарню. Йде процес передання “Укрзалізниці” лікарні в районі Толбухіна. Там планували розмістити швидку допомогу, але зараз ми розглядаємо можливість перенесення дитячої лікарні туди. Бо там, де вона зараз, — немає що ремонтувати. Там треба просто робити нові приміщення. Тож ми розглядаємо такі питання”, – зазначив очільник ОВА.

Також Олег Кіпер відзначив, що наявність умов у таких закладах також позитивно впливає на перемовини з іноземними донорами.

Треба зазначити, що слова очільника області не зовсім відповідають дійсності, адже на капітальний ремонт приміщень цієї лікарні з року в рік обласна рада перераховувала величезні кошти, суми доходили до сотеннь мільйонів гривень. Продовжуються вони і в цьому році, – так, за результатами одного з тендерів, одне з відділень на третьому поверсі ремонтує підприємець Гінда Сергій Миколайович, строк завершення робіт у “Прозоро” вказаний до… 31 грудня 2023 року.

Протягом останніх 10 років капітально ремонтувалися й інші відділення цієї лікарні, розташованої на вул Воробйова в Одесі, а тому дивним виглядає раптове перенесення закладу в інше місце.

Також Олег Кіпер наголосив, що проінспектував стан лікарень регіону й був неприємно вражений станом лікарень області.

“Я проїхав особисто по лікарнях, у нас багато військових на реабілітації, й мене здивували умови, в яких вони знаходяться. Не розумію, чому медичні заклади в такому поганому стані. Я поїхав до Олександрівки у психіатричну лікарню й там просто жах. Ні каналізації немає — нічого”, — зазначив очільник області Олег Кіпер.

2 thoughts on “Обласну дитячу лікарню в Одесі хочуть перенести в інше місце

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *