Боровся за справедливість: захиснику з Кілійської громади Івану Фунтовому просять посмертно присвоїти почесне звання Героя України

Уродженцю села Трудове Кілійської громади матросу Фунтовому Івану Івановичу, позивний “Характерник”, який захищав свободу України в складі 35-ї ОбрМП імені контрадмірала Михайла Остроградського, просять присвоїти почесне звання Героя України (посмертно).

Відповідна петиція з’явилася 4 вересня на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України. Авторка документа – вдова загиблого захисника Крістіна Фунтова. 

Командир відділення взводу протитанкових керованих ракет Іван Іванович Фунтовий загинув 19 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Лозове на Херсонщині. Тривалий час вважався зниклим безвісти, оскільки не було можливості забрати тіло з поля бою. І лише 3 жовтня його поховали в рідному Трудовому. 12 травня 2023 року на малій батьківщині морпіха відкрили меморіальну дошку.

Як йдеться у тексті петиції, у мирний час Іван Фунтовий займав активну громадську позицію. Як підприємець та президент ГО “Пріоритетні Українські Міжрегіональні Асоціації” відстоював права представників малого та середнього бізнесу.

“Компетентний та активний, цілеспрямований та відкритий, Іван завжди пропонував реальні кроки та ініціативи, спрямовані на розвиток малого та середнього бізнесу, та для налагодження ефективної комунікації на рівні територіальних громад та неурядових організацій, завжди мав свою точку зору та аргументовано її відстоював у багатьох ЗМІ. Був волонтером пошукової платформи 911, допоміг знайти десятки людей. У перший день повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, Іван разом з іншими підприємцями організували волонтерський штаб. Допомагали військовим та переселенцям.

Маючи досвід зі строкової служби водія-інструктора БТР-80, згодом приєднався до лав 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського, де командував взводом протитанкових керованих ракет.

Вдова захисника поділилася трепетними рядками з особистого листування з чоловіком:

“Незадовго до загибелі Він написав мені: “Ти за мене не хвилюйся, можливо, вже ти зрозуміла, що я не боюсь…., мене турбує одне: майбутнє наших дітей! Головне в дітях – це сімейна вихованість і освіта, це основа майбутнього нашої Батьківщини!”

Як зазначає Крістіна Фунтова, її чоловік був Воїном, який все своє життя боровся за справедливість і за розвиток країни.

“Він віддав своє життя заради того, щоб ми та наші діти жили у Вільній Україні”.

Підписати петицію про присвоєння Івану Фунтовому звання Героя можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/204544

В одному з інтерв’ю, записаних перед війною, Іван Фунтовий розповідав про складнощі, які доводиться долати підприємцям Одеси, спільними зусиллями доводячи свою позицію місцевій владі.

ВІДЕО – “Студія і” (2019 р.):

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *