“Перше вересня без квітів”: школи в Одесі долучилися до акції на підтримку ЗСУ

В Одесі школярі та їхні батьки долучилися до акції “Перше вересня без квітів”, аби допомогти українським захисникам. День знань в Європейському ліцеї міста також святкували не так, як раніше.

У 1-Б класі за партами — 24 учні. На першому уроці дітям розповіли про правила поведінки в класі. Потім надали можливість кожному привітати себе із початком навчального року.

"Перше вересня без квітів": в Одесі школярі та батьки долучилися до акції на підтримку ЗСУ
Перший урок в одеській школі, 1 вересня. Фото: Суспільне Одеса
"Перше вересня без квітів": в Одесі школярі та батьки долучилися до акції на підтримку ЗСУ
Вчителька Ганна Олексієнко. Фото: Суспільне Одеса

Вчителька Ганна Олексієнко розповіла, що цьогоріч батьки та самі діти принесли подарунки для військових замість квітів:

Вони налаштовані дуже, готові працювати і дуже раді, що сьогодні прийшли. І знову можна сказати дякую нашим захисникам, що ми можемо прийти до школи. … Діти принесли печиво, чай, каву, тобто діти дійсно пам’ятають про захисників наших України і ми принесли саме допомогу і долучилися до акції”.

"Перше вересня без квітів": в Одесі школярі та батьки долучилися до акції на підтримку ЗСУ
Директорка ліцею Юлія Бардук. Фото: Суспільне Одеса

Директорка ліцею Юлія Бардук каже, що цьогоріч ліцей доєднався до акції “Перше вересня без квітів”. Вона відбувається щороку, збір триватиме протягом наступного тижня.

Я можу сказати, що якщо раніше, 20 років тому, кожен учень йшов в школу з букетом айстр, то зараз такого вже немає. Майже всі учні долучаються до акції, а хтось вважає за потрібне і принести букет квітів і допомогу військовим. … Все буде передано на передову”, — розповіла Суспільному Юлія Бадрук.

Ми вирішили брати участь в акції “Перше вересня без квітів” та ми хлопцям купляли те, що не псується, на війну, на фронт. Я думаю, що це краще за все замість дорогих квітів купити те, що порадує наших бійців, які зараз віддають життя за те, щоб моя дитина пішла в перший клас та спокійно вчилася. Це дуже важливо. Це важливіше, ніж подарувати квіти, які будуть коштувати стільки ж, скільки посмішка нашого солдата, вона просто неоціненна”, — розповів батько першокласника Олексій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *