У Чорноморську зустрічалися мери шести областей – Асоціація міст України

Василь Гуляєв, Чорноморський міський голова, гостинно зустрів колег, які об’єдналися для спільної роботи в рамках Палати сільських і селищних громад Асоціації міст України для визначення основних напрямків роботи по вирішенню актуальних проблем, що стоять наразі перед муніципалітетами.

«Асоціація міст України – потужний орган для створення ефективного діалогу керівників місцевого самоврядування з органами центральної влади. Завдяки таким зустрічам та роботі АМУ вирішуємо складні питання, як кажуть, спільними зусиллями. Радий приймати колег у Чорноморську, ділитись нашим досвідом і показувати напрацювання», – зазначив Василь Гуляєв.

«Посилення спроможності територіальних громад є основним завданням, яке стоїть перед Асоціацією міст України. Повноваження органів місцевого самоврядування повинні забезпечуватись їхніми фінансовими можливостями. Реалізація власних і делегованих повноважень повинна відбуватись через ефективний механізм взаємодії місцевого самоврядування та органів державної влади заради добробуту мешканців громад», – зазначив Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

  

Голови громад і секретарі сільських та селищних рад  з  Одеської,  Запорізької,  Волинської,  Сумської,  Кіровоградської,  Миколаївської областей, за модерування Володимира Сосуновського, Голови Палати сільських і селищних рад Асоціації міст України, обговорили проблеми, що стоять зараз перед кожною з громад окремо та перед усім місцевим самоврядуванням України, визначили першочергові кроки по їхньому системному вирішенню.

Ознайомились представники місцевого самоврядування й із інфраструктурними та культурними об’єктами Чорноморська, побачили роботу комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста та створюють мешканцям умови для всебічного розвитку.

Морський порт, підприємство з виготовлення консервної продукції, етнопарк «Нью-Васюки» – ці та інші платники податків продовжують працювати, розвивати місто та допомагати Об’єднаним силам Збройних сил України в боротьбі за Перемогу.

Напрацювання представників місцевого самоврядування в місті Чорноморськ будуть використані в роботі Палати сільських і селищних рад Асоціації міст України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *