В селі Кремидівка до Дня Незалежності відкрили новий пам’ятний знак і етно-локацію

Масштабно і яскраво відзначила День Незалежності Доброславська громада, що в Одеській області. До головного державного свята тут старанно готувались. У селі Кремидівка відбулося відкриття пам’ятного знаку Захисникам України, полеглим у війні з рашистськими окупантами.
ДоброславЕкспозиція вийшла дуже гарною: силуети українських воїнів, які загинули, захищаючи рідну землю в боротьбі з ворогом, а над ними журавель, що розкинутими крилами зринає в небо. Авторкою пам’ятного знаку виступила Тетяна Габерстро, майстром художнього ковальства Освальдо Іскеро, а головним підрядником Сергій Хоменко.
Поряд з пам’ятним знаком місцева влада гарно впорядкувала територію, ландшафтний дизайн зробить це місце визначною окрасою Кремидівки.
“Відтепер тут ніщо не буде пов’язане з совітсько-імперським минулим. Деколонізація в дії”, – прокоментувала голова громади Людмила Прокопечко.
ДоброславЦього ж дня у Кремидівці команда конкурсу проєктів “Небайдужі”, який проводить ” Доброславська громада, реалізувала творчий яскравий проєкт.
«Чудова колективна робота команди “Небайдужих” з Кремидівського закладу загальної середньої освіти. Керівник проєкту – Тетяна Цепотан, однодумці якої створили осередок підтримки і  популяризації української національної ідентичності. Тут просто неба, на пришкільній території зробили міні-музей: розписала стіни у петриківському стилі, встановила плетений тинок із глечиками, дерев’яні млин, криничку та візок. Майстри своїми руками виготовили скульптури для етно-хабу. Під час відкриття керівник проєкту разом з ученицею школи Катериною Жайворонок провели для гостей невелику екскурсію, розповіли про деякі українські звичаї, традиції, український традиційний одяг, запросили до частування. Директор школи вручила подяки учасникам проєкту та його спонсорам. Ця локація буде використовуватися для різноманітних освітніх та культурних заходів», – розповіла Л. Прокопечко.
Також голова Доброславської громади розповіла, що за три роки конкурсу проєктів «Небайдужі»  реалізовано понад 30 молодіжних ініціатив, більшість з яких вже живуть власним життям і приносять користь громаді, деякі ще на стадії реалізації. Плідним для творчих та ініціативних людей громади став нинішній рік – 16 команд взялися реалізовувати свої ідеї, які схвалила селищна рада та надала гранти.
Крім того, у цьому селі швидкими темпами проводяться роботи з облаштування укриття для вихованців дитячого садка. Щодо мобільного укриття для школярів наразі проходить тендер.
Роботи з облаштування укриттів продовжуються також в Старих Шомполах і в Доброславському дитячому садку.
Готують і нове укриття для Ониськівської школи, кошти на облаштування планують виділити на наступній сесії; також чекають результатів тендеру по укриттю в Трояндовому, поділилася голова громади.
Доброслав

2 thoughts on “В селі Кремидівка до Дня Незалежності відкрили новий пам’ятний знак і етно-локацію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *