22 полеглих Героїв: Тарутинська громада відкрила стелу з іменами своїх земляків

У День Незалежності України, 24 серпня, в селищі Тарутине відбулося відкриття стели з меморіальними дошками 11 Героям Тарутинщини, які загинули в російсько-українській війні. Усі вони не вагаючись стали на захист суверенітету та територіальної цілісності України та віддали найдорожче – своє життя, за мирне небо та щасливе майбутнє держави.

Савва ЧернєвВшанувати пам’ять мужніх бійців, відданих синів рідної землі прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади, військові, працівники установ та організацій селища Тарутине, громадські активісти.
Схиливши голови в хвилині мовчання усі присутні віддали шану світлій пам’яті воїнів, загиблих у боротьбі за свободу та єдність України.
Тарутинський селищний голова Сава Чернєв висловив велику подяку батькам за виховання дітей – справжніх патріотів і щирі співчуття сім’ям загиблих та зазначив, що “світла пам’ять про Героїв Тарутинщини назавжди залишиться у серцях їх земляків, а меморіальний комплекс буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг наших воїнів».
Перед присутніми також виступили: заступник голови Болградської РВА Дмитро Дімитров, депутат Одеської обласної ради Михайло Шмушкович, військовослужбовець Іван Решотка, диякон церкви Баптистів Юрій Чекан.
Селищний голова Сава Чернєв та депутат обласної ради Михайло Шмушкович вручили «Орден матері-бійця» Ботезат Ірині Володимирівні, мамі Теодора Талківа та Казаковій Валентині Володимирівні, мамі В’ячеслава Казакова.
мамаЗа активну волонтерську діяльність та всебічну підтримку військовослужбовців Іван Решотка нагородив відзнакою «Волонтер України» підприємця Тарутине Ігоря Коєва, який виготовляє для військових буржуйки.
Найбільш хвилюючою для рідних та близьких наших Героїв і всіх присутніх стала хода пам’яті з фотографіями загиблих воїнів… З перших днів повномасштабної агресії понад триста жителів Тарутинської громади стали на захист Батьківщини в лавах Збройних Сил та територіальної оборони. На превеликий жаль, вже двадцять двоє наших земляків, жителві Тарутинської громади, загинули.
Імена двадцяти одного з них вписані на гранітних дошках, що завжди будуть нагадувати про війну, про смерть, про материнське та людське горе.
Завершився захід покладанням квітів біля меморіального комплексу загиблим воїнам Тарутинщини.
Низький уклін Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави і мирне життя наших дітей. У наших серцях вічно буде жити пам’ять про них. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів.
Цього ж дня, у центральному парку громада првела благодійний концерт та ярмарок на підтримку Збройних Сил України. Мешканці та гості зібрали 18 тисяч гривень, які передадуть на потреби своїм воїнам, що захищають країну від російської агресії.
ПетрівкаБлагодійність – це своєрідне свято, де є бажання поділитися добром, можливість зробити хорошу справу, а в даному випадку підтримати воїнів, що знаходяться на лінії фронту, відчуттям теплоти і вдячності, розповіли на сторінці Тарутинської селищної ради.
До проведення святкових заходів долучилися заклади культури, державний навчальний заклад «Тарутинський професійний аграрний ліцей» та старостинські округи громади.
На ярмарку були представлені різноманітні декоративні вироби та поробки.
Колектив Тарутинського професійного аграрного ліцею виготовив смачну та запашну випічку: патріотичне печиво, міліну, кекси, тістечка, здобні рулети, булочки, рогалики, які були швидко розкуплені, адже їх якісні вироби добре відомі мешканцям громади по попереднім благодійним ярмаркам. Крім того працівники ліцею запропонували учасникам свята тонізуючі напої.
Благодійний концерт відкрили хореографічною композицією танцювальні колективи Тарутинського Будинку культури.
У виконанні колективів художньої самодіяльності та солістів закладів культури Тарутинської громади, які виступили проникливо та особливо тепло, пролунали патріотичні пісні.
Спільними зусиллями громада зібрала понад 18 тисяч гривень.

2 thoughts on “22 полеглих Героїв: Тарутинська громада відкрила стелу з іменами своїх земляків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *