В Плахтіївській громаді відкрили пам’ятник Шевченку. ВІДЕО

24 серпня з нагоди Дня Незалежності України, у селі Плахтіївка, що у Білгород-Дністровському районі Одещини, відкрито пам’ятник великому українському поетові – духовному батьку української нації Тарасу Шевченку, а також Алею Слави Захисникам, які полягли за Незалежність України.
ШевченкогероїНа урочистому заході відкриття пам’ятника завітав голова Білгород-Дністровської РДА Василь Самокіш, голова Плахтіївської територіальної громади Іван ЛИХО, керівник СВК «Родина» Віталій Мандриченко, начальник Білгород-Дністровського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Олександр Чуханенко, громадськість та мешканці громади.
Знакову церемонію відкриття пам’ятника на честь Тараса Шевченка поєднали із зворушливими виступами творчих колективів, читців поезій Тараса Григоровича.
Слова великого поета сьогодні звучать по-особливому пророче, адже ворог-супостат не полишає спрб окупувати нашу землю, знищивши українців як націю, повернувши в рабство і неволю.
Культурний захід виявився дуже зворушливим і глибоким. У виконанні дітей та дорослих звучали невмирущі твори Кобзаря, а народний хореографічний ансамбль «Амазонки» разом з фольклорно-етнографічним ансамблем «Українські вечорниці» порадували глядачів. Цікаво, що у складі хорового колективу співає… сам очільник громади Іван Григорович Лихо.
Плахтіївська громада Символічно, що місцева влада планує назвати парк у центрі села Шевченківським. Кошти на пам’ятник, 400 тисяч гривень, виділив місцевий агровиробник, СВК “Родина”, а місцева влада передбачила в бюджеті ще 400 тисяч на благоустрій прилеглої території.
Тут вже створено Алею Слави, на якій увічнені імена і світлини місцевих мешканців, які загинули, обороняючи Україну від російських окупантів. Таких Героїв громада вже поховала дев’ять…
СИЛА ГРОМАД побувала на заході і готує спеціальний репортаж з ВІДЕО, слідкуйте за нашими оновленнями!

One thought on “В Плахтіївській громаді відкрили пам’ятник Шевченку. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *