В Лиманської громади відсудили узбережжя курорту Російка

18 серпня Верховний суд розглянув касаційну скаргу Лиманськоі сільської ради на постанову П’ятого апеляційного адміністративного суду від 17 березня поточного року за позовом керівництва парку «Тузлівські лимани». Цим документом було відмінено рішення суду першої інстанції про законність розширення меж села Приморське, яке знаходиться в межах вказаної громади.

Про рішення Верховного суду з зазначеного питання на своїй сторінці в Фейсбук повідомив голова громади Василь Резніченко.

Василь Іванович одразу попередив, що новина в нього погана. Погана для жителів села, а відтак і для всієї громади.

Нагадаємо, що рішення про затвердження Генплану Приморського 2013 року, згідно якого до меж села увійшла піщана коса рекреаційної зони Расєйка, погодила Татарбунарська районна рада ще у 2020 році затвердивши відповідний проект землеустрою. З тих пір ця ділянка стала яблуком розбрату між новоствореною Лиманською громадою та НПП «Тузлівські лимани». Керівництво останнього мотивує своє бажання забрати косу тим, що туризм шкодить екології. А громада, яка живе переважно за рахунок туристів, доводить, щоодне одному не заважає, навіть навпаки.

«На жаль, суд не став на захист інтересів жителів громади, які споконвіку живуть і працюють на своїй території», – констатував Василь Резніченко.

Головне, за його словами, те, що суд, так і не роз’яснив яким чином було порушено інтереси Нацпарку розширенням меж села Приморське.

«Як не дивно, в нашій державі суд працює не на користь громад і не в інтересах людей, які в них проживають», – додав голова громади.

Василь Іванович також підкреслив, що за стільки років керівництво Нацпарку так і не спромоглося ні узаконити його межі, ні розробити відповідну проектну документацію щодо пропускних каналів для водообміну між морем та лиманами.

«Натомість, зазіхаючи на територію жителів громади, через прокуратуру та суди відміняють проектну документацію, що по своїй суті і направлена на створення повноцінного життєвого середовища та розвитку громади, забезпечення ефективного використання потенціалу територій із збереженням їх природних ландшафтів», – висловив свою думку посадовець.

Василь Іванович вкотре наголосив, що громада не має абсолютно ніяких упереджень стосовно збереження природи та необхідності існування на заповідних землях Національного парку. Проблеми, на його думку, створює виключно керівництво парку, яке перетворило життя людей на суцільні протистояння, конфлікти й приниження.

«Ображати людей, які межують з Нацпарком, – недопустимо. Тому Лиманська сільська рада продовжує звертатись до відповідних органів з проханням звільнити з посад чиновників, які не здатні співіснувати з жителями громад», – резюмував Василь Резніченко.

Варто зазначити, що офіційно пляжі Лиманської громади не відкриті, проте у спекотні дні на морський берег приїздить багато відпочивальників. Вони залишають після себе сміття, – голова громади зауважив, що через це громаді доводиться докладати зусиль, щоб прибрати за туристами.

2 thoughts on “В Лиманської громади відсудили узбережжя курорту Російка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *