Затишно – в Затишші: громада забезпечить усіх школярів надійними укриттями

Школярі трьох шкіл Затишанської громади Роздільнянського району Одеської області прийдуть першого вересня до чистих і затишних класів. Усі тутешні школи забезпечили укриттями від повітряних загроз.

Про це повідомив орган місцевого самоврядування селища Затишшя.

Місцева рада повідомила, що у минулому навчальному році подбали про належну підготовку укриттів.

«Як результат, всі школи працювали у штатному режимі і, незважаючи на повітряні тривоги, діти мали можливість здобувати знання в безпечних умовах», – ідеться в повідомленні селищної ради. Проте через військовий стан у жодній школі не проводилося капітальних ремонтів, обійшлися поточним впорядкуванням приміщень. Але цього літа вирішили полагодити дах та водостічну системи в Перехрестівській школі. З цієї роботою вже впоралися. Нині у цій школі готують класні кімнати для майбутніх першокласників та учнів другого класу. А у гімназії с. Торосе ремонтують систему опалення на двох поверхах навчального закладу. Готують школу і в адміністративному центрі цієї ОТГ. «У всіх школах громади поточними ремонтами впорядковуються всі класи, коридори, їдальні, спортзали тощо. Також у закладах освіти запроваджуємо заходи безпеки продуктів харчування. Для цього в їдальнях встановлюємо нове обладнання. Підготовка до нового навчального року ще триває, і до середини серпня школи будуть готові прийняти учнів у чистих і затишних класах», – розповіла начальник управління з питань освіти, культури та молодіжної політики селищної ради Олена Мирзакірова.  

Нагадаємо: до складу Затишанської громади входять селище Затишшя та села Торосове, Перехрестове, Андрусова, Весела Балка, Гедеримове Перше, Дружелюбівка, Загір’я, Краснопіль, Нова Григорівка, Скинешори, Володимирівка, Іванівка, Малорошове, Перехрестове Перше, Петрівка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *