Не щастить з керівником: найпівнічніша громада Одещини шукає вже третього голову

Депутатам Савранської селищної ради доведеться призначити третього за рік голову ОТГ. Сергій Дужій не справився з роботою, а Євгена Населенка взяли на хабарі.

Спочатку обраний на виборах 2020 року керівник громади Сергій Дужій не впорався з роботою, і під тиском депутатів та активу громади подав у відставку наприкінці січня 2023 року. Тоді на його адресу лунав великий обсяг критики, скарги на бездіяльність від депутатського корпусу, директорів навчальних та медичних закладів, аграріїв і громадськості.

В Подільській райдержадміністрації в січні 2023 року нарікали, що із 12 громад району лише Савранську лихоманить. Керувати громадою 9 лютого сесія селищної ради довірила одному зі своїх депутатів – Євгену Населенку. Півроку він був виконувачем обов’язків голови громади, і з роботою, складалося враження, справлявся.

Проте днями, у серпні, виконуючого обов’язки голови правоохоронці взяли на великому хабарі. Інкримінують 20 тисяч доларів, які він нібито вимагав за вирішення земельних питань на території громади.

Попередньо відомо, що депутати можуть ухвалити рішення про його відсторонення від роботи. Новим виконувачем обов’язків голови селищної ради може стати хтось із числа депутатів цього органу місцевого самоврядування.

За вибір нового очільника Савранської ТГ разом з місцевими депутатами візьметься і Подільська райдержадміністрація. Принаймні, голова РВА Михайло Лазаренко дуже часто навідує цю громаду, намагається допомогти вирішити чимало серйозних питань.

Раніше СИЛА ГРОМАД писала про те, що мешканці Саврані скаржаться на першого заступника голови через погрози.

Нагадаємо: Савранська громада створена за принципом “Один район – одна громада”. До її складу входять такі населені пункти як Саврань, Ковбасова Поляна, Байбузівка, Бакша, Білоусівка, Вільшанка, Гетьманівка, Глибочок, Дубинове, Дубки, Йосипівка, Кам’яне, Капустянка, Квітка, Концеба, Неділкове, Осички, Острівка, Полянецьке, Слюсареве, Струтинка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *