Через атаку на Ізмаїл румунська армія посилено контролює кордон НАТО

Міністерство національної оборони Румунії засудило напад Росії на порт Ізмаїл на Дунаї поблизу румунського кордону. Там також повідомили, що румунська армія посилено контролює кордон НАТО.

Про це повідомляє digi24.ro.

За даними румунського оборонного відомства, наразі “прямих військових загроз національній території або територіальним водам Румунії не виявлено”.

Міністерство національної оборони рішуче засуджує збройну агресію Російської Федерації проти України та продовження необґрунтованих та незаконних нападів на цивільні райони й об’єкти критичної інфраструктури України. Що стосується ситуації, що виникла внаслідок скоєних атак на об’єкти портової інфраструктури в районі Ізмаїла, неподалік кордону з Румунією, за оцінками структур, які перебувають у віданні Міністерства національної оборони, прямих військових загроз для національної території або територіальних вод Румунії не було ідентифіковано”, — зазначили у Міноборони.

Як повідомили в оборонному відомстві, Румунія  здійснює “заходи підвищеної пильності, встановлені відповідно до національних та союзницьких планів”. Зокрема, йдеться про постійний моніторинг національної землі, моря та повітряного простору та співпрацю зі структурами НАТО для посилення оборони на всьому східному фланзі та стримування будь-якої агресії проти союзної території.

Напередодні президент Румунії Клаус Йоганніс засудив атаки РФ по інфраструктурі на Дунаї на півдні України. За його словами, йдеться про воєнний злочин.

"Це воєнні злочини" — президент Румунії засудив атаки РФ по інфраструктурі на Дунаї

Нагадаємо: російська армія вночі 2 серпня атакувала південь Одеської області безпілотниками “Shahed-136”, випущеними з Азовського моря через Чорне. Ціллю були об’єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Внаслідок атаки виникли пожежі на промислових та портових об’єктах, пошкоджено елеватор.

Атаукувати Дунайські порти Одещини могли через поширення інформації про судна, які начебто прорвали блокаду РФ в Чорному морі та стали на якір в одному з українських зернових портів у дельті Дунаю. Про це сказала начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

One thought on “Через атаку на Ізмаїл румунська армія посилено контролює кордон НАТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *