У селі Трояндове відкрили пам’ятний знак Героям російсько-української війни

Доброславська селищна громада продовжує допомагати своїм воїнам перемагати. Голова Доброславської громади Людмила Прокопечко є лідером волонтерського руху Одещини на підтримку ЗСУ серед голів громад. Майже щотижня волонтерська спільнота з Доброслава звітує про відправлення машин з потрібними на фронті речами на Бахмутський, Херсонський напрямки. Цього разу голова розповіла про благоустрій села Трояндове, що на території ОТГ. До дня села тут відкрили новий об’єкт для вшанування загиблих на війні земляків.

ТрояндовеАвторкою проекту стала архітекторка Тетяна Габерстро, виконавцями – забудовники Освальдо Іскердо Фрага та Сергій Хоменко, – подякувала очільниця громади Людмила Прокопечко.

 “Дякую старості Трояндового Ользі Чеботарьовій і всій громаді за постійну допомогу ЗСУ і за Пам’ять про полеглих Героїв”, – написала вона у Фейсбуці.

Село Трояндове цього року бере участь у обласному етапі конкурсу на кращий населений пункт з благоустрою. Районна комісія, яка прибула на оглядини, вже змогла оцінити незвичайну будівлю, яку щойно відремонтувала громада для потреб внутрішньо переміщених осіб.

ДоброславЦей красивий будинок у Трояндовому спроектував німецький архітектор Штегер для німецького пана Реміха. І жили тут колись німці, бо Трояндове було німецькою колонією Йоганнесфельд. Цей будинок – єдина в Трояндовому красива споруда того часу. Довгий час вона була власністю радгоспу “Кіровська птахофабрика”, потім була розпайована, а вже в 2005 році на першому поверсі відкрили дитячий садок. Другий поверх займала сільська рада. Впродовж усіх цих років споруда не ремонтувалася, приходила в занепад і мала жалюгідний вигляд. Тепер вона виглядає так. На першому поверсі, як і раніше, знаходиться дитячий садок, в якому з моменту відкриття у 2005 році не проводилося жодних ремонтів, а на другому поверсі ми провели капітальний ремонт приміщень, в яких, за потреби, зможемо розмістити ВПО”, – розповіла Людмила Прокопечко. 
трояндовеКапітально відремонтували також покрівлю, фасад, комунікації. Будинок обладнано ліфтом для людей з обмеженими фізичними можливостями, повідомили в Доброславі.
На черзі – ремонт дитячого садка, встановлення нового спортивно-ігрового комплексу і облаштування укриття. Кошти на ці роботи вже виділені з селищного бюджету.
Крім того, тривають масштабні роботи з благоустрою і в селі Кремидівка. Днями там відкривають амбулаторію і прихисток для ВПО. А ще готуються до відкриття чергового бювету і станції очистки води.
“Як і в Трояндовому, будемо відкривати тут пам’ятний знак загиблим Героям російсько-української війни. І хто б там що не говорив, ми переконані, що це на часі”, – впевнена Людмила Прокопечко.

One thought on “У селі Трояндове відкрили пам’ятний знак Героям російсько-української війни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *