Жителі Кодими протестують проти вирубки дерев у центрі. ВІДЕО

У центрі містечка Кодима на Одещині 12 липня зрізали багаторічні дерева. Місцева влада пояснила, що так облаштовує центральну площу, прагнучи збільшити кількість місць для паркування. Проте це обурило мешканців міста: кажуть, з ними ніхто не радився стосовно такого “дизайнерського” рішення. 

“Тепер центр схожий на пустелю. Як Мамай пройшов, вже не посидиш під тінню у спеку”, – обурюються жителі Кодими.

ЛупашкоПроте мер Кодими Сергій Лупашко стверджує, що рішення про лікувідацію дерев ухвалив виконком ще кілька місяців тому.

По-перше, це аварійність, по-друге, “врізнобій”, і по-третє щось треба зробити, щоб це було місто. У нас майже 90% тут – аварійні дерева”, – пояснює очільник громади.

Як запевнив мер міста, планується висадка нових дерев, які даватимуть тінь. Деякі вже висаджені, це саджанці павловнії.

Проте скарги кодимців долетіли й до Подільської військової адміністрації. Тому заступник Подільської РВА Вадим Мегіс та начальник юридичного управління Сергій Курганський здійснили робочий виїзд до Кодимської громади.

На місці провели зустріч з міським головою  та депутатами Кодимської міської ради. Крім того, Вадим Мегіс поспілкувався з мешканцями громади, які підозрюють, що дерева знищують незаконно.

“Наразі роботи призупинені. В найкоротші терміни співробітники Подільської РВА перевірять законність підстав на яких були вирубані дерева”, – пояснюють в РВА.
КодимаКодимаМегісКодима
Детальніше про ситуацію – у ВІДЕО наших колег:

2 thoughts on “Жителі Кодими протестують проти вирубки дерев у центрі. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *