Як вкрасти узбережжя на 15 мільйонів? СБУ затримали ексдепутата Затоки, який “приватизував” землю на курорті

Вже під час повномасштабного вторгнення росіян в Україну місцеві корупціонери не гребують нічим, аби набити кишені. Організовану групу створив колишній депутат Затоківської селищної ради, який тривалий час очолював постійну депутатську комісію з земельних питань та вже двічі був засуджений за вчинення незаконних земельних оборудок. До скоєння правопорушень він залучив одного з інженерів-землевпорядників та двох раніше засуджених за вчинення злочинів проти власності осіб.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

ЗатокаОрганізатор керував діями учасників групи та виготовляв підроблені рішення сесій Затоківської селищної ради, які датував 2015-2017 роками, згідно з якими нібито надався дозвіл на виготовлення землевпорядної документації особам, документи яких інші спільники підшукали лише у 2021-2022 роках.

Також він підробив рішення Кароліно-Бугазької сільської ради від 2022 року про передачу земельних ділянок у власність. Насправді таких рішень депутати вказаних рад на засіданнях сесій не приймали.

Інші учасники переховували підроблені печатки разом із комп’ютерною технікою та підшукували землевпорядні-організації і державних реєстраторів, які погодились за відсутності замовників розробити землевпорядну документацію та провести державну реєстрацію прав приватної власності на користь осіб, визначених учасниками організованої групи.

Спільники підшукували осіб, які за незначну винагороду або за інших умов погодились надати власні документи. Вони також усували перешкоди для вчинення злочинів, забезпечували переоформлення земельних ділянок з метою створення враження про добросовісність подальшого набуття прав на земельні ділянки, тобто легалізацію майна одержаного незаконним шляхом.

 

Ділки планували продати частину землі за ринковими цінами добросовісним покупцям.

Затока

Ще частину земельних ділянок вони «вилучили» у громади на замовлення одного з представників місцевого готельного бізнесу, який фінансував вчинення злочинів. У такий спосіб підприємець мріяв розширити бізнес.

Загальна ринкова вартість незаконно привласненого зловмисниками нерухомого майна, на яке накладено арешт, складає майже 15 мільйонів гривень.

На землі накладено арешт, а правопорушникам повідомлено про підозру.

Досудове розслідування триває.

Правоохоронці перевіряють на причетність до вчинення даних злочинів і інших осіб.

2 thoughts on “Як вкрасти узбережжя на 15 мільйонів? СБУ затримали ексдепутата Затоки, який “приватизував” землю на курорті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *