Тарутинська громада у співпраці з міжнародними партнерами збудує нову амбулаторію

13 червня голова Тарутинської громади підписав Меморандум про співробітництво між Тарутинською селищною радою та Міжнародним фондом допомоги та розвитку Блакитного півмісяця (IBC). За умовами Меморандуму, закордонні партнери допоможуть з реалізацією деяких проєктів у громаді.

Про це повідомили в Тарутинській селищній раді.

Згідно з домовленістю сторін, співпраця полягає в підготовці та впровадженні проєкту з будівництва нової амбулаторії на 10 робочих місць. Також буде проведений процес модернізації Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Даним Меморандумом також передбачено оснащення нової амбулаторії медичним обладнанням та меблями, що дасть можливість надання якісних медичних послуг населенню громади.

На даний час розробляється протокол (план робіт) спільних дій процесу реалізації проєкт. Підписання цього протоколу очікується у вівторок 18 липня 2023 р. Після узгодження сторонами усіх позицій незабаром в селищі Тарутине розпочнеться будівництво нової амбулаторії.

Крім того, велика увага в громаді приділяється і медпрацівникам.
12 Липня фахівці КНП «Тарутинський ЦПМСД» взяли участь у тренінгу «Самодопомога для управління стресом», який реалізує Запорізька громадська організація “Об’єднання психологів та психоаналітиків “ВЗАЄМОДІЯ” в рамках програми «Забезпечення психічного здоров’я та психосоціальної підтримки постраждалому від війни населенню».
Програма реалізується в рамках проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ “Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України” за фінансової підтримки Європейського Союзу та Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.
Керівниця проєкту, психологиня – Куратченко Ірина, тренерки – Пивоварчик Ірина та Іванова Олена. Під час тренінгу проводилося теоретичне та практичне навчання. Учасники поглибили рівень обізнаності про стресові стани, їхні наслідки, посилили свою спроможність у кризових станах, відпрацювали ключові навички та практики самодопомоги у боротьбі зі стресом.
“Дякуємо організаторам за отримані знання, впевненні, що ці техніки принесуть користь та вміння легше справлятися зі стресовими ситуаціями не тільки працівникам закладу, а також будуть використані як допомога пацієнтам долати стрес, пов’язаний із війною, та наслідки пережитих травматичних подій, запобігання розвитку психічних розладів. Сподіваємося на подальшу співпрацю“, – йдеться на сторінці громади.

One thought on “Тарутинська громада у співпраці з міжнародними партнерами збудує нову амбулаторію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *