Позивний “Муха”: етнічний гагауз служить в морській піхоті ЗСУ

Про воїна – етнічного гагауза Дмитра, який боронить Україну в складі танкового батальйону 35 окремої бригади морської піхоти розповіли у пресслужбі військового формування.

За словами танкіста, всі громадяни України, незважаючи на своє походження, сьогодні мають захищати державу.

«Як показує практика, рашисти прийшли до нас вбивати і знищувати. Для них немає різниці, хто ти за національністю, у них мета – ліквідувати українську державність і захопити території, – каже боєць з позивним «Муха». – Тому тій частині гагаузів в Україні і Молдові, які плекають якісь ілюзії щодо «асвабадителей», час позбавитися цих небезпечних думок. Сьогодні ми маємо захистити свою Батьківщину, аби мати шанс розвиватися».

У свій час батьки Дмитра переїхали з містечка Чадир-Лунга (Гагауз Єрі, Молдова) в Одесу, де невдовзі і народився майбутній танкіст.

«Батьки спілкувалися гагаузькою мовою, плюс на літні канікули я їздив в Чадир до дідуся й бабусі. Так я навчився рідній мові, і дуже цим пишаюся», – розповідає захисник.

В 2022-му Дмитро прийшов в територіальну оборону, але там, дізнавшись його військову спеціальність – танкіст, механік-водій, відправили до Збройних Сил України. В ЗСУ йому сказали чекати повістку.

«Запрошення до війська я дочекався у вересні минулого року, – говорить «Муха». – А до танкістів 35-ки потрапив в листопаді, далі навчання – пригадав що таке танк, бо пройшло все-таки 22 роки з часу служби, і вперед у бій. В грудні вже був на Донбасі – Вугледар, Новобахмутівка…».

Свою задачу боєць характеризує коротко:

«Слухати уважно командира танку, дивитися в усі очі, підказуючи навіднику, злагоджено працювати з екіпажем і слідкувати за технікою. Під час нещодавніх боїв за звільнення сіл Сторожове, Макарівка ми трьома екіпажами на відмінно виконали поставлені перед нами завдання, вразивши усі цілі. І так буде поки не звільнимо всі наші землі».

One thought on “Позивний “Муха”: етнічний гагауз служить в морській піхоті ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *