Стихія: в Іванівській громаді негода повалила водонапірну башту. ФОТО

Минулі вихідні видалися нещасливими для мешканців Одещини, над якими пронеслася стихія: сильний дощ, місцями з градом і вітряні пориви зносили все на своєму шляху. Так, в селі Кучурган Лиманської громади Роздільнянського району очевидці зафіксували град розміром з яйце, у багатьох містах і селах повалені дерева й електроопори, зняті покрівлі з будинків. Не оминуло стихійне явище і Іванівську громаду, що в Березівському районі Одещини: тут 7 липня град знищив 240 гектарів пшениці та 289 гектарів соняшника. Та найгірше, що вітер повалив водонапірну башту.

селоВіктор ЛобачПро це повідомив голова Іванівської селищної ради Віктор Лобач.

“Зруйновані дахи, огорожі, виведені з ладу лінії електропередач, але найбільше постраждали люди з Білчанського старостинського округу. Не витримала 18-метрова башта Рожновського в селі Білка, яка забезпечувала водою значну частину села, повністю знесло дах з адмінбудівлі Білчанського старостинського округу”, — розповів голова селищної ради.

Об’єкти інфраструктури місцева влада планує полагодити за рахунок бюджету громади. Люди з-поміж незахищених категорій громадян просять звернутись в старостати, щоб частково надати допомогу на відновлення садиб.

Як повідомили у ДТЕК Одеські електромережі, після негоди на Одещині повернули світло 50 тисячам родин у 187 населених пунктах.

За минулу добу енергетики  відновили світло для 9,5 тисяч клієнтів з 47 населених пунктів. Також відремонтували 17 повітряних ліній, що живлять 211 трансформаторних підстанцій.

Віктор ЛобачВіктор ЛобачВіктор ЛобачВіктор Лобач

One thought on “Стихія: в Іванівській громаді негода повалила водонапірну башту. ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *