Голова Лиманської громади закликав сплатити податки підприємців двох курортів

Через криваву війну вже другий рік поспіль триває заборона відвідування морських пляжів. Другий рік в курортних зонах Одещини туристичний сезон закрито, а прекрасні, мальовничі курорти залишилися без відвідувачів. Від власників туристичних баз відпочинку Катранки та Расєйки до голови Лиманської громади Василя Резніченка надходить багато звернень в усній формі про те, що через відсутність курортного сезону та відвідувачів підприємці не мають змоги сплачувати податки.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Василь Резніченко.

Голова громади зазначає, що через це громада недоотримує значну суму коштів до місцевого бюджету. Кабінетом міністрів затверджено перелік регіонів, які звільнені від сплати податків. Одеська область і регіон до цього списку не входять, наголошує голова громади.

«Місцева влада зацікавлена у розвитку курортів, – адже вони є візитівкою, привабливим місцем для наших туристів. З розумінням ставлюся до кожного підприємця, але все повинно бути сплачено у повному обсязі. Підкреслюю: від вчасної сплати податків залежить злагоджене функціонування всієї громади. Дуже ціную кожного, хто у цей непростий час працює, створює робочі місця, намагається втримати підприємство. Тому прошу серйозно віднестись до своїх зобов’язань», – наполягає Василь Резніченко.

Керівник громади також зауважує, що це стосується не тільки туристичної галузі. Кілька останніх років були неврожайними, проте всі фермерські господарства сплачували податки у повному обсязі.

«Від вчасної сплати податків залежить злагоджене функціонування всієї громади. Дуже ціную кожного, хто у цей непростий час працює, створює робочі місця, намагається втримати підприємство. Тому прошу серйозно поставитися до своїх зобов’язань. Віримо в наші Збройні Сили та в скорішу Перемогу, тоді зможемо повноцінно відкрити сезон і приймати туристів», – йдеться у зверненні очільника громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *