Двоє загиблих: у Молдові 4 липня оголосили днем скорботи через трагедію в аеропорту

Президентка сусідньої Республіки Молдова Майя Санду оголосила 4 липня днем національної скорботи в пам’ять про співробітника Прикордонної поліції Сергія Мунтяну та інспектора служби безпеки аеропорта Кишинеу Ігора Чофу. Очільниця держави також посмертно нагородила їх медаллю “За військові заслуги”. 

Нагадаємо, стрілянина в аєропорту Кишинева сталася 30 червня. Вогонь відкрив громадянин Таджикістана Рустам Ашуров, якому заборонили в’їзд до Молдови. Він убив співробітника Прикордонної поліції та служби безпеки аеропорту.

Нападника вдалося нейтралізувати бійцям спецпідрозділу Fulger. Іноземець був поранений під час штурму. Зараз він перебуває у лікарні у важкому стані.

Як повідомив прокурор Іон Мунтяну, нападника, що вбив двох людей, судитимуть у Молдові. За його словами, підставою для відмови у пропуску на територію Молдови стало те, що таджик не зміг чітко пояснити мету приїзду і подальшого перебування на території Молдови.

Більше того, Мунтяну стверджує, що нападник є фізично підготовленою людиною, він наніс удар співробітнику прикордонної поліції, знешкодив його і відняв у того зброю.

“Експертизи продовжуються, свідків допитують. Вилучені відеозаписи з камер в зоні очікування Міжнародного аеропорту Кишинева. Проводиться дослідження електронних приладів, вилучених у нападника”, – вказав Мунтяну.

Як додали у відомстві, правозахисникам вдалося оперативно сконтактуватись із владою Таджикістана, і встановити, що дана людина перебувала у міжнародному розшуку після того, як брав участь у викраденні директора банку.

Як з’ясувалось, до Молдови 43-річний зловмисник прилетів рейсом Стамбул-Кишинеу.

One thought on “Двоє загиблих: у Молдові 4 липня оголосили днем скорботи через трагедію в аеропорту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *