“Любов матері вічна”: в Тарутинській громаді вшанували матерів полеглих Героїв

Знаки народної пошани “Орден матері бійця” отримали мешканки Тарутинської громади, чиї сини віддали життя за звільнення України від російських загарбників.

У селищі Тарутине біля памʼятного меморіалу загиблим воїнам зібралася громадськість, аби вручити ордени Алі Пилипівні Кондуловій та Людмилі Миколаївні Самолюк. Присутні хвилиною мовчання вшанували памʼять загиблих захисників України, а також поклали квіти до меморіалу, який присвячений захисникам України з Тарутинської громади.

Фото: пресслужба Тарутинської селищної ради

Алла Пилипівна – мати Володимира Кондулова, який загинув 25 березня 2023 року у Донецькій області рятуючи побратимів на полі бою. З війною був знайом ще з самого початку – з дня окупації Криму у 2014-му році.

Після отримання медичної освіти в Одеському медичному університеті, молодий чоловік вступив у Війська Морських Сил України на посаду гідроакустика та медика, де проходив службу до анексії півострова. У 2014 році він відмовився від “вигідних” пропозицій з боку російського командування та вступив до лав ЗСУ. З 2016 по 2018 рік Володимир воював та рятував життя побратимів в зоні АТО, за що був нагороджений медалями за відвагу. А потім повернувся в цивільне життя, ходив у рейси. 24 лютого 2022 року Володимир був за кордоном, але він повернувся на Батьківщину та добровільно вступив до лав ЗСУ. Десять місяців він рятував життя військових на східному напрямку, але 25 березня біля населеного пункту Мар’їнка Володимир отримав важке поранення несумісне з життям. Йому назавжди залишився 31 рік.

Людмила Миколаївна – мати Петра Самолюка, який загинув під час операції з деокупації Херсонщини. 19 жовтня 2022 року в районі населеного пункту Нова Кам’янка Бериславського району Херсонської області Петро отримав поранення, несумісні з життям.

Петро Леонідович теж був ветераном АТО, познайомився з війною у 2015 році. Тоді військовий боронив Україну на сході країни. В лютому 2022 року чоловік не вагаючись повернувся у лави ЗСУ.

Поховали Петра в Тарутине майже через півтора місяця – 25 листопада тіло героя було передано рідній землі. Йому назавжди залишилося 38 років.

Нагадаємо, знак народної пошани “Орден матері бійця” мешканки Тарутинської громади отримують не вперше. Цю традицію започаткувала громадська організація ветеранів та інвалідів АТО та захисників України на чолі з Іваном Решоткою. До цього ці нагороди отримували мати героїчно загиблого на війні Івана Гуденка з селища Березине, мати Григорія Денисенка (село Підгірне) та мати мешанця села Височанське Бородинської громади Євгена Мугулюка, який перед своїм останнім подихом знищив два ворожих танки.

Джерело – “Махала”

One thought on ““Любов матері вічна”: в Тарутинській громаді вшанували матерів полеглих Героїв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *