Російського військового судитимуть за розстріл сімох людей під час окупації села Правдине на Херсонщині

Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, у 2014 році після окупації російськими військами АР Крим громадянин України обвинувачений добровільно перейшов на бік армії РФ та отримав російське громадянство, вступив до лав збройних сил держави-агресора.

З березня 2022 року він разом з підлеглими військовими РФ забезпечував окупацію населених пунктів Херсонської області. На захопленій території він організовував та контролював процеси, пов’язані з придушенням опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схиляння громадян України до співпраці.

вбивця

“З березня 2022 року обвинувачений разом з підлеглими військовими рф забезпечував окупацію населених пунктів Херсонської області.
На захопленій території він організовував та контролював процеси, пов’язані з придушенням опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схиляння громадян України до співпраці. У квітні 2022 року, знаходячись у с. Правдине, разом із спільниками обвинувачений затримав працівників фірми, які охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітню дівчину. Шістьох чоловіків та дівчину привезли до приватного будинку, де застосовуючи фізичне насилля – вбили. Потім підірвали будинок із загиблими”, — йдеться у дописі.

Після звільнення населеного пункту правоохоронці ексгумували та оглянули тіла вбитих, встановили ознаки насильницької смерті.

У декого були ушкодження черепа внаслідок кульових поранень, на зап’ястях ще у двох виявили мотузки.

Командиру підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту ВМФ ЗС Росії заочно повідомили про підозру у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни у червні 2023 року.

2 thoughts on “Російського військового судитимуть за розстріл сімох людей під час окупації села Правдине на Херсонщині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *