В Одесі пройшов форум громадянського суспільства

«Розвиток та партнерство – шлях до побудови миру в Україні». 29 червня під такою назвою в Одесі пройшов Форум громадянського суспільства. Зустріч відбулася в Міжнародному культурному центрі «Union». Під час заходу обговорили актуальні питання – співпрацю між організаціями та містом, гранти та виклики воєнного часу.

Як повідомили організатори, головний меседж форуму – сприяти ефективній комунікації між організаціями громадянського суспільства (ОГС), міжнародними організаціями та органами місцевого самоврядування для кращого реагування на виклики воєнного часу.

Одеса«Єдність та згуртованість українців під час збройної агресії росіі – це феномен, що точно увійде в світову історію. Як і героїзм наших захисників. Це те, що крок за кроком веде нас до перемоги. На цьому шляху ми допомагаємо одне одному, підтримуємо, іноді ризикуємо, але головне – не залишаємо в біді», – звернувся до представників громадськості мер Одеси Геннадій Труханов.

Після виступу представники організацій поспілкувались із міським головою та надали свої пропозиції. У рамках форуму було проведено кілька панельних дискусій, спрямованих на розвиток взаємовідносин між владою та громадою.

Директор департаменту внутрішньої політики Олександр Жильцов розповів, що ідея форуму назрівала давно.

“Незважаючи на військовий стан всі організації працюють. Профільні організації, які займались дітьми, пенсіонерами, вони перейшли в гуманітарну роботу. Але взагалі місто з громадськістю весь цей час співпрацювало. Сьогодні дуже актуально поспілкуватись, обмінятись досвідом роботи, оскільки є багато міжнародних організацій, які також надають грантову допомогу”, – пояснив Олександр Жильцов.

За його словами, щоб робота між організаціями була ефективнішою, така консолідація та спілкування необхідні.Представниця швейцарської гуманітарної місії, співорганізаторка форуму Белла Ханамерян підкреслила, що задача заходу — об’єднати локальні суспільні організації, які працюють в Одесі та області, з міжнародними організаціями.

“Поділитись досвідом, показати як різні організації можуть комунікувати між собою, наскільки ми можемо бути корисні, щоб підтримувати ініціативи, які є в наших волонтерських організаціях. Нам треба розуміти, яка їм необхідна підтримка”, — розповіла Белла Ханамерян.

Під час форуму розглянуть три панелі на різні теми. Спікерами виступають велики організації з досвідом та новостворені організації. Форум орієнтується на одеські громадські організації та триває один день.

“Наша глобальна ціль – створення Південного хабу на базі таких організацій, щоб надавати допомогу також і іншим регіонам, серед яких Херсон, Миколаїв і так далі”, – підкреслив Олександр Жильцов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *