Закидали яйцями та присудили довічне: в Одесі винесли вирок миколаївському прокурору. ВІДЕО

Ексочільника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа визнали винним у співпраці з російською спецслужбою та засудили за держзраду до довічного ув’язнення на засіданні 28 червня. Про це повідомив кореспондент Суспільного із зали суду.

Вирок про довічне ув’язнення для екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа зала засідання зустріла оплесками та вигуками “Слава Україні”. Посадовця визнали винним у держзраді та передачі російським військовим інформації про розташування українських Збройних сил. Родичі прийшли з портретами загиблих воїнів у казармах в Миколаєві 18 березня.

Винним себе не вважаю. Прошу прийняте законне та справедливе рішення судом”, — промовив засуджений Геннадій Герман.

Після оголошення вироку Геннадія Германа закидали сирими яйцями.

Отримав довічне: миколаївському прокурору в Одесі винесли вирок за держзраду
Геннадія Германа закидають сирими яйцями після засідання. 28 червня 2023 року. Фото: Суспільне Одеса

Колегія судів Приморського районного суду Одеси зазначила, що, окрім довічного ув’язнення, майно Геннадія Германа буде конфісковано на користь держави.

Якби законодавством України був передбачений розстріл, ми були б раді якби його розстріляли. На жаль, законодавство України у воєнний час передбачає тільки для зради такого рівня пожиттєве позбавлення волі. Тому ми задоволені цим вироком, тому що у нас немає іншого передбаченого законом покарання”, — зазначила мати загиблого військового Оксана Руцька.

Ексголову Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа затримали 4 квітня 2022 року, а 6 квітня відправили до СІЗО. За версією слідства, чоловік співпрацював з російською спецслужбою: передавав їй інформацію про позиції українських бійців у Миколаївській області, персональні дані військовослужбовців та співробітників ДСНС, паролі для проходження блокпостів, результати обстрілів та загальну оперативну ситуацію в регіоні. Крім того, корегував вогонь по цивільних і військових об’єктах та інформував окупантів про російських військовополонених, яких затримали на Миколаївщині.

Германа обвинувачують у державній зраді в умовах воєнного стану. Цей злочин карається позбавленням волі на строк 15 років або ж довічним ув’язненням.

Засідання суду відвідують батьки загиблих бійців у казармах в Миколаєві у березні минулого року. Люди пов’язують смерть своїх рідних з імовірною держзрадою експрокурора.

23 січня під час засідання прокурор заявив, що підсудний передавав інформацію блогеру з Росії Юрію Подоляку — уродженцю Сумщини, який у 2014 році переїхав до Росії. Той підозрюється у підтримці та співпраці з державою-агресором, пояснив обвинувач.

Адвокат Германа Станіслав Клименко розповів у коментарі Суспільному, що свою провину експрокурор не визнає, а невинуватість буде надалі доводити у суді. Те, що родичі приходять на засідання зі світлинами загиблих, захисник вважає певною маніпуляцією або помилкою. У суді не розглядають справу про наведення ракет по казармах у Миколаєві, пояснив він.

Джерело – Суспільне Одеса

2 thoughts on “Закидали яйцями та присудили довічне: в Одесі винесли вирок миколаївському прокурору. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *