У школах Одещини вже функціонує 132 класи безпеки

Кабінет безпеки в школі – це нова необхідність, продиктована сьогоденням. У цьому кабінеті проводяться заняття та тренінги з пожежної безпеки, евакуації, першої допомоги, безпеки на дорозі та правила поводження на прогулянці, на дорозі тощо. Освітяни Одещини спільно з підрозділами ДСНС облаштовують спеціальні “класи безпеки”, де проходять важливі заняття для школярів. В навчальних закладах області з’явилось вже 132 таких кабінети.

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександр Лончак.

Керівник освітньої галузі області зазначив, що лідером в регіоні є Саф’янівська громада Ізмаїльського району. Тут у школах вже функціонує уже 11 подібних класів.

«Днями відкрили ще один клас у Кислицькому закладі загальної середньої освіти. Сучасний, яскравий та інтерактивний, облаштований відповідно до рекомендацій МОН України. Заслуговує на увагу підхід цієї громади – робити для дітей, а не для звіту чиновникам. Такий девіз у роботі має бути притаманним всім відділам освіти в громадах і районах області», – розповів О. Лончак.

Директор освітнього департаменту запевнив, що школярам до вподоби навчання в таких умовах і такій формі  до вподоби. Для шкіл, які ще не відкрили класи безпеки, про літні канікули можна забути та слід прискорити створення безпечних інтерактивних просторів. Бо крайня дата –  перше вересня для кожного закладу.

«У вже створених класах подбали не лише про навчання основам безпеки, що, безперечно, актуально у наш час, а й про не менш важливу сторону –  психоемоційний стан здобувачів освіти. Впоратись з відчуттям тривожності та втоми вихованцям закладу допоможуть зони психологічного розвантаження та ігрова. У Кислицькій школі, зокрема, клас оснащений різноманітним дидактичним матеріалом: інформативними стендами, тематичними буклетами, іграшками для зняття емоційної напруги, настільними психологічними та тематичними іграми, розмальовками, картками із ситуативними завданнями, лепбуками, ілюстрованими наборами, релаксаційними пір’їнками для розвантаження школярів», – доповнив розповідь очільник освіти Одещини.

клас безпекимінаклас безпекилікар

2 thoughts on “У школах Одещини вже функціонує 132 класи безпеки

  1. Здравствуйте. Я одессит. Вчера пролунала вночи повитряна тревога. на Генуэзской – подземный паркинг открыл вход в бомбоубежище спустя около 30 мин, только потому, что подъехала полицеская машина. Я зашел туда один, а далее за мной зашел охранник, и выгнал меня во время действия воздушной тревоги. И это не первый раз, где я не понимаю, руские уже в Одессе? Как объяснить, что бомбоубежища открываются только в присутствие патруля полиции, а когда стоит гражданин Украины – всем плевать. Я не знаю что делать. Нам всем – пиздец, с таким подходом для людей….. нет слов.

  2. Раз мой коментар чекая схвалення, то это говорит, что в Украине, в Одессе все очень плохо. ЗАЭС исправит ваш убогий менталитет, твари

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *