Рятував життя побратимам: війна забрала життя 22-річного героя-добровольця з Аккермана

Жахлива звістка з фронту прийшла до Білгорода-Дністровського. У боях за незалежність України загинув 22-річний морський піхотинець Валерій Корпусов. За життя бійця, який натрапив на ворожу розтяжку, до кінця боролися лікарі. На жаль, врятувати захисника, який героїчно проявив себе на війні, не вдалося.

Валерій Корпусов народився 28 серпня 2000 року. Навчався у Білгород-Дністровській школі-гімназії (ЗЗСО №2). Після її закінчення у 2017 році, вступив до факультету Ветеринарної медицини та біотехнологій, адже обрав для себе професію ветеринара.

Як розповіла виданню “Бессаррабія Інформ” колишній класний керівник хлопця Оксана Чекал, Валерій був дуже чуйним та добрим хлопцем, змалечку любив та дбав про тварин. У Захисника залишились молодші сестричка та братик, які наразі навчаються у його рідній школі.

Коли почалося повномасштабне вторгнення ворога, Валерій пішов на фронт добровольцем. Хлопець не радився з батьками – він повідомив їм про своє рішення долучилися до лав морських піхотинців вже згодом. На війні Валерій отримав поранення і проходив лікування у госпіталі в Одесі. Травми не зупинили прагнення хлопця захищати Батьківщину і він знову повернувся на фронт.На превеликий жаль, вдруге морпіх був госпіталізований до госпіталю у Дніпрі вже без свідомості.

“Він потрапив на розтяжку і отримав тяжку травму голови. Лікарі робили вже можливе, намагалися врятувати його. Ми тільки-но почали збирати кошти на лікування, організували збір, коли нам повідомили, що вже не потрібно….”, –  розповіла “БІ” Оксана Чекал.

Варто підкреслити, що батько загиблого Героя також захищає нашу землю від ворога.

На сторінці ЗЗСО №2 у соцмережах поділилися аудіо-записом, на якому, як зазначається, звучить голос командира, у підпорядкуванні якого був Валерій. На аудіозаписі старший за званням військовий розповідає матері бійця про його героїзм:

Ваш син справжній Герой, справжній чоловік і взірець для нас. Без перебільшення це – Герой України. Будучи пораненим надав першу медичну допомогу своєму побратиму, з яким був у Британії на навчаннях, він врятував йому життя. Цей хлопчина був без свідомості і втрачав дуже багато крові. Валера віддав свій турнікет, що суворо заборонено, і тим самим врятував життя побратиму. Він його сам витягнув, вивіз до евакуації потім повернувся і ще трьом бійцям надавав допомогу. Разом з медиками витягнув цих трьох бійців до евакуації після чого повернувся і забрав зброю: свою і тяжко пораненого побратима; забрав бронежилети та пристрій нічного бачення і тоді вийшов до місця евакуації. Сказати, що це героїчний вчинок, це, мабуть, нічого не сказати”, – розказав командир молодого морпіха.

СИЛА ГРОМАД висловлює співчуття родині загиблого Героя.

Вічна слава Захиснику!

One thought on “Рятував життя побратимам: війна забрала життя 22-річного героя-добровольця з Аккермана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *