Зеленський в Одесі представив нового голову обласної адміністрації

Президент України Володимир Зеленський сьогодні здійснив робочу поїздку до Одеси, де зустрівся з військовим командуванням та керівниками правоохоронних органів регіону. Разом з президентом приїхали голова Офісу президента Андрій Єрмак та Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Зеленський вручив новопризначеному голові Одеської обласної державної адміністрації Олегу Кіперу посвідчення голови Одеської військової облдержадміністрації. Президент підкреслив, що Одещина – це пріоритетний регіон, який має велику загрозу з боку росії. Тому був пошук на посаду серед досвідчених людей, які мають досвід в правоохоронних органах або з військовим досвідом.

Присутні обговорили відновлення пошкодженої внаслідок російських обстрілів енергетичної інфраструктури та забезпечення її стабільного функціонування, перезапуск ключових підприємств в умовах воєнного стану, забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, реабілітацію військових.

Українські ЗМІ нагадали, що за часів президентства Януковича той працював у Генпрокуратурі, але після Революції Гідності був люстрований, а згодом потрапив у низку скандалів.

Раніше Кіпер був очільником Київської міської прокуратури.

Коротка біографія

– Олег Кіпер народився у 1980 році у селі Тимкове Одеської області. У 2002 році закінчив Одеську національну юридичну академію.
– На останньому році навчання Кіпер почав працювати в органах прокуратури.
– Обіймав посаду слідчого Котовської міжрайонної прокуратури Одеської області, потім був прокурором відділу.
– Працював у прокуратурі Івано-Франківської області.
– Після цього його призначили заступником начальника управління – начальника відділу Генеральної прокуратури України.

Чим відзначився і де “засвітився”

За даними журналістського розслідування “Схем”, Олег Кіпер на новорічно-різдвяні свята їздив у відпустку за кордон, де загалом провів 10 днів. Він виїхав з України 29 грудня 2022-го року через кордон з Польщею та повернувся 8 січня 2023-го.

При цьому “Схеми” встановили, що на момент публікації свого розслідування офіційні органи РФ обліковують російський паспорт дружини головного прокурора Києва Ірини Кіпер як дійсний. Також, використовуючи дані паспорта, на офіційному сайті Федеральної податкової служби Росії журналісти знайшли її індивідуальний номер платника податків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *