Як працює Соціальний хаб в Татарбунарській громаді? ВІДЕО

Наприкінці лютого 2023 року в містечку Татарбунари на Одещині відкрили Соціальний хаб, в якому надають послуги для кризових родин. Новий дитячий простір створений за підтримки місцевої влади та фонду «Вітрила дитинства», який реалізує проєкт “Надання соціально-психологічної підтримки сім’ям з дітьми вразливих категорій в період війни».

Яскраві килимки, іграшки, зручні меблі, s навіть сухий басейн дуже припали до душі татарбунарській малечі. Тут проходять заняття як у групах, так і індивідуально, – наприклад, для дітей з особливими потребами.

У Соціальному хабі працює соціальний менеджер, психолог та юрист, усі послуги надаються безкоштовно. Для дітей різного віку, проходять майстер-класи, різні тренінги, залучають і батьків.

Крім того, фахівці часто виїздять до старостинських округів Татарбунарської громади, нещодавно навідали прийомні сім’ї з Лисичанська (Луганська область), які тимчасово живуть у жіночому монастирі в Борисівці. Там на місці, займалися з дітьми, яких аж 18, вивчили першочергові потреби, допомагають підшукати нове житло цим сім’ям.

Навідують також родини з села Нерушай, Білолісся та сусідньої Лиманської громади.

Більше про роботу хабу – у відео від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

One thought on “Як працює Соціальний хаб в Татарбунарській громаді? ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *