Втікачі від війни: дві багатодітних родини з Луганщини шукають новий дім

Три родини переселенців, дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), в яких зростає тридцять вихованців, знайшли собі тимчасовий прихисток в Борисівському жіночому монастирі, що на території Татарбунарської громади Білгород-Дністровського району. Усі вони приїхали на Одещину з міста Лисичанськ Луганської області. Діти та їх батьки – втікачі від війни, розв’язаної путінським режимом.

Вітрила дитинстваПро це розповіли на сторінці в Фейсбуці благодійного фонду «Вітрила дитинства». Працівники Соціального хабу, який з березня відкрито в м. Татарбунари, завітали до родин з візитом, аби провести психологічне заняття з дітьми та дізнатись в батьків про проблеми.

Одна багатодітна родина вже перебралася звідси до Лиманської громади, де для неї знайшли будинок.  А дві інші сім’ї залишились: на чотирьох дорослих тут аж вісімнадцять дітей і підлітків, тож роботи щодня вистачає. Соціальні фахівці щиро з ними поспілкувались.

Батьки в цих родинах – справжні герої, це люди з великим серцем. В кожній є як свої діти, так і прийомні. Тому зустріч вийшла теплою і довірливою.

На початку соціальний менеджер провів спортивно-розважальну гру «Спогади та мрії», під час гри хлопці говорили про те, як вони жили раніше, як зараз, та як мріють побудувати своє життя в майбутньому.

Один хлопчик сказав: «Життя було раніше, а зараз просто існування…».

Вітрила дитинства«Як було добре жити до війни, але що маємо, то маємо», – ділиться інший братик.

«Як було б добре забути про все те, що принесла із собою війна…», – розмірковують, як дорослі.

Після цього гості разом із дітьми змогли пограти в футбол на місцевій галявині.

А поки хлопці розважались, соціальна психологиня Дарія провела з малечею творче заняття. Як же це захопливе: власними руками виготовити «Іграшку-антистрес»! Гумові кульки, борошно і фломастери – і нові іграшки готові! Малечі дуже сподобалась нова справа, адже в їхніх долоньках народились веселі і смішні друзі-смайлики.

Обидві родини були дуже зворушені візитом волонтерів, які не могли попрощатися з ними.

«Чекаємо з нетерпінням наступної зустрічі. І – робимо все можливе, щоб підшукати для обох родин нову затишну домівку», – зазначили в благодійному фонді.

Зазначимо, що проєкт «Надання соціально-психологічної підтримки сім’ям з дітьми вразливих категорій в період війни» впроваджується БФ «Вітрила Дитинства» за підтримки МБО БФ СОС «Дитячі Містечка Україна». На Одещині працює в п’яти громадах, крім Татарбунарської, ще в Авангардівській, Нерубайській, Таїровській та Красносільській.

Борисівка

Вітрила дитинстваБорисівкаВітрила дитинства

 

2 thoughts on “Втікачі від війни: дві багатодітних родини з Луганщини шукають новий дім

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *