Громади Одещини отримають 1,5 млрд євро на відновлення інфраструктури від міжнародних донорів

Цього року в Одесі та області профінансують 13 проєктів на суму 1,5 млрд євро. Йдеться про капітальний ремонт та будівництво об’єктів соціальної інфраструктури. Гроші виділяють Європейський інвестиційний банк та Програма розвитку ООН (ПРООН). Про це розповіла 5 травня під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa Тетяна Хоменко, представниця ПРООН, учасниця програми відновлення України.

За її словами, програма працює у двох напрямках – це капітальний ремонт, реконструкція, будівництво, закупівля обладнання для медичних та освітніх закладів, а також будівництво житла для тимчасово переміщених осіб:

“В Одесі ця програма працює з 2019 року, в активній фазі зараз відновлення п’яти об’єктів, це одна лікарня та чотири школи, одну з яких, школу №41, ми відкрили у 2021 році. У 2023 році в рамках цієї програми виділять понад 1,5 млрд євро. Ці гроші витратять на реалізацію 11 вже затверджених проєктів, утвердження ще двох ми чекаємо. Проєкти міністерство інфраструктури України та донори відібрали влітку 2022 року”.

Серед проєктів, фінансування яких вже затверджено: капітальний ремонт і реконструкція інфекційної лікарні та клінічної лікарні №1, капітальний ремонт шкіл та дитячих садочків в Одесі.

Ще три проєкти реалізують в Балтській громаді, розповіла Тетяна Хоменко.

One thought on “Громади Одещини отримають 1,5 млрд євро на відновлення інфраструктури від міжнародних донорів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *