Дівчинка, яка втратила ногу через ракетний обстріл Затоки, отримала протез та ходить на художню гімнастику. ВІДЕО

Шестирічна Саша Паскаль із Затоки, яка втратила ногу через російський ракетний обстріл у травні минулого року, отримала новий біонічний протез і повертається до гімнастики.

Саша з трьох років займалася танцями та гімнастикою, отримувала нагороди на змаганнях. Поки у травні 2022 року російська ракета не влучила у її будинок на Одещині. Дівчинка була тяжко травмована під завалами – на неї впали перекриття. Маму теж поранило, але у стані больового шоку вона разом із сусідами витягала свою доньку з під уламків бетону й дерева.

Щоб врятувати дитину, лікарі були вимушені ампутувати їй ногу. Маленька Олександра два тижні провела у реанімації: у неї були перелом руки, зламані 4 ребра, травми голови та численні уламкові поранення. Після восьми операцій Саша прийшла до тями і спитала, як же тепер вона буде ходити на художню гімнастику.  Дівчинка довго одужувала, плакала, відчувала біль у відрізаній ніжці, заново вчилася сидіти й рухатись.

В кінці липня 2022 року Марія та Олександра Паскаль вирушили на реабілітацію до Австрії. Там же Саша отримала свій перший протез й почала знову вчитися ходити.

Саша повернулася до гімнастики за 8 місяців після травми. Перші тренування були надзвичайно обережними, але нині їй доступно все, що робить група. Не залишилося жодного елементу, який Олександра не може зробити.

Маленька українська гімнастка мріє знову приймати участь у змаганнях та виборювати найвищі нагороди. ” Я хочу змагатися і виступати за Україну”, – каже Саша.

Коли треба робити вправи на втраченій нозі, Сашу це не зупиняє, а, навпаки, змушує працювати ще більше.

Вона — боєць. Незламна. Щоб не трапилось, підіймається та йде вперед”, — розказує тренерк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *