Депутата Одеської облради підозрюють у привласненні курортної землі

На Одещині депутата Одеської обласної ради VII та VIII скликань та його дружину підозрюють у незаконному захопленні «курортної» нерухомості та сільгоспземель. Загалом зловмисники заволоділи 78 земельними ділянками сільгосппризначення загальною площею 271 га та базою відпочинку Укрпошти на березі моря в Затоці.

 Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що депутат шляхом підроблення офіційних документів зареєстрував на себе, свою дружини і друзів об’єкти нерухомості та земельні ділянки, що належать державі.

Мова йде про бази відпочинку в курортних районах області та «вільні» земельні ділянки сільськогосподарського призначення у межах низки ОТГ Роздільнянського району.

Відомо, що протягом 2019-2023 років депутат та його спільники заволоділи 78 земельними ділянками сільгосппризначення загальною площею 271 га та базою відпочинку Укрпошти на березі моря в Затоці.

Цими діями державі та територіальній громаді спричинено майже 24,6 млн гривень збитків.

За клопотанням прокурора депутату обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 24 млн 588 тисяч гривень, а його дружині – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 8 млн гривень.

Інші співучасники злочину наразі також перебувають під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *