В Арцизі відкрилась виставка художника з Татарбунар. ФОТО

“Мистецтво під час війни”: 45 полотен Петра Рибіна, українського художника з Татарбунар, презентував автор на виставці в арт-галереї міста Арциз, що у Болградському районі Одещини. 

Художник живе і творить у сусідньому містечку Татарбунари. Свої роботи він представив за трьома тематичними напрямками. Це “Тбілісі”, “Бессарабія” та “Війна в Україні”.

На захід завітав голова Національної спілки журналістів України Юрій Работін, адже Петро Рибін багато років видає газету “Лиман” в своїх рідних Татарбунарах.

Привітав творця грамотою з нагоди відкриття виставки і мер Арцизької громади Сергій Парпуланський. 

А виступ доньки Петра Анатолійовича зі своїми вихованцями у складі струнного ансамблю додали у відкриття виставки особливого шарму та ніжності. Звуки струн бандури пройшлися по всім струнам душі.

Петро Рибін — 1954 року народження, колишній військовий офіцер-артилерист. Закінчивши Тбіліський державний університет, змінив військову професію на мирну, став художником. Згадує, що його малюнками та шаржами в 1983 році захоплювався геніальний Сергій Параджанов.
Перша персональна виставка робіт Петра Рибіна в Києві відбулася ще 1991 року в Національній бібліотеці Академії наук України ім. В. Вернадського. А далі його творчий доробок бачили українці у різних містах держави.
Виставка діятиме до кінця травня, а тому роботи Петра Рибіна зможуть побачити всі гості міста.
Петро Рибін Петро Рибін
Петро РибінПетро РибінПетро РибінПетро Рибін

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *