Одесит, сім’ю якого вбила російська армія, захищає Україну у лавах ЗСУ

Військовослужбовець Юрій Глодан з Одеси захищає Україну у лавах ЗСУ. У квітні минулого року російська армія вбила його тримісячну доньку, дружину та тещу під час ракетного удару по ЖК “Тірас”. Про свою службу зараз та мотивацію боронити країну військовий розповів Суспільному.

До повномасштабного вторгнення Юрій Глодан працював шеф-пекарем шеф-кондитером в ресторанній компанії Одеси. Його шлях до війська розпочався восени 2022 року. Тоді він пройшов селекцію у підрозділ, до якого хотів потрапити, мобілізувався та оформився до лав ЗСУ:

“Несу службу в Третій окремій штурмовій бригаді, що є частиною сухопутних військ ЗСУ. Усі необхідні навички і вміння у військовій справі я здобув вже у підрозділі, від досвідчених сержантів і інструкторів, без прикрас і лишньої води”, — розповів Юрій.

"Стоїмо за кожну дитину і родину": житель Одеси, сім'ю якого вбила російська армія, захищає Україну у лавах ЗСУ

Чоловік каже: військова служба дається нелегко, а професіоналізм вимагає часу та тренувань.

“Часу обмаль, ворог не чекає. Річ у тому, що тут війна, ми тут не траву фарбуємо під лінійку. Помилився — ти вже 300 чи 200. Дуже боляче втрачати побратимів, і прикро розуміти, що на його місці міг бути ти, або ти, власне, можеш бути наступним”.

Найважче — пристосуватися до нескінченного ресурсу ворога, розповідає чоловік, але іншого шляху не бачить:

“Мотивує те, що іншого шляху немає, я разом з побратимами стоїмо на захисті Батьківщини, її свободи і незалежності. За кожну дитину і родину. Мотивують і надихають справжні хлопці, сповнені хоробрості, мужності, професійності, що сміло ідуть в бій за свій дім, за сім’ю, яка чекає вдома, і за світле майбутнє, яке потрібно виборювати”.

Що відомо про трагедію у ЖК “Тірас”

23 квітня 2022 року російська ракета зруйнувала житловий комплекс “Тірас” в Одесі. У будинку загинули восьмеро людей, поранення отримали 18. Трагедія відібрала життя тримісячної Кіри Глодан, її мами Валерії та бабусі Людмили, а також вагітної спортсменки та її чоловіка. Юрій тоді вийшов у магазин перед Великоднем.

"Стоїмо за кожну дитину і родину": житель Одеси, сім'ю якого вбила російська армія, захищає Україну у лавах ЗСУ
Валерія Глодан, її чоловік Юрій, донька Кіра та мама Людмила. Фото: Юрій Глодан

Поховали Валерію, Кіру та Людмилу на цвинтарі у селищі Авангард. В останню путь провела своїх близьких Анастасія Глодан – тітка тримісячної Кіри та сестра Юрія Глодана.

“Я живу поруч. Бачила ту ракету, бачила, чула пожежу. Потім – дзвінок брата, я дізналась, що вона потрапила в наш ЖК. Потім він сам почав пробиратись через уламки і шукати їх тіла, сам їх діставав… Була дуже велика надія на те, що знайдуть маленьку, але ні. На жаль, дуже мало вона пробула на землі, і майже нічого вона не побачила, але я впевнена, усі три місяці вона прожила в любові та турботі”, – зазначила Анастасія.

"Стоїмо за кожну дитину і родину": житель Одеси, сім'ю якого вбила російська армія, захищає Україну у лавах ЗСУ
Джерело –  Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *