Соціальний хаб: у Красносілці відкрили новий дитячий простір

25 березня в селі Красносілка, що під Одесою, урочисто відкрився новий Соціальний хаб для підтримки родин з дітьми. За останні 2 місяці це вже третій новий дитячий простір, відкритий за підтримки СОС Дитячі Містечка Україна. 
Красносільська громада Казкові персонажі, веселощі, танці, розваги – так по-святковому зустрічали малечу в Соціальному Хабі Красносільської громади. На зустріч запросили родини ВПО, які знайшли прихисток на території громади, а також батьків з дітьми, яким потрібна підтримка.
Як розповіли організатори, в Красносільській громаді фонд працює від початку лютого, але вже встиг сформувати якісну команду фахівців, які надають послуги сім’ям з дітьми.
Красносільська громада Соціальний менеджер, психолог, юрист працюють в мультидисциплінарному підході, консультують батьків, надають гуманітарну допомогу та організовують різноманітні заходи для дітей, що сприяють покращенню психо-емоційного стану та розвитку.
Відтепер всі активності відбуватимуться в облаштованому приміщенні, де, до речі, передбачена можливість залишати дітей на деякий час, поки батьки вирішуватимуть свої питання, отримуватимуть гуманітарну допомогу тощо.
Красносільська громада Ми безмежно щасливі створювати нові простори для дітей та батьків в громадах Одещини. Висловлюємо вдячність голові Красносільської громади пані Марині Архірій та її заступниці Олені Степановій за щиру зацікавленість у створенні послуг для сімей з дітьми, всебічне сприяння нашій роботі та особисту участь в реалізації проєкту. Наша спільна місія – підтримати сім’ї, допомогти їм справлятися з наслідками війни, аби діти зростали в турботливому середовищі”, – поділилась засновниця БФ “Вітрила дитинства”Алла Кіріяк.
Проєкт «Надання соціально-психологічної підтримки сім’ям з дітьми вразливих категорій в період війни» на Одещині реалізує БФ «Вітрила Дитинства», за підтримки МБО БФ “Дитячі Містечка Україна”.
Фахівці тісно співпрацюють з усіма структурними підрозділами сільської ради, а на відкриття хабу завітали всі старости громади.
Найближчим часом, розповіли організатори, заплановані виїзди у відділенні населені пункти, з метою виявлення сімей, що потребують допомоги, надання їм соціальної, психологічної та правової допомоги, а також організації групових заходів для дітей.
Крім Красносілки, Соціальні хаби від БФ “Вітрила дитинства” працюють в Авангардівській, Таїровській і Татарбунарській громадах. Також фахівці надають соціальні послуги і жителям з Нерубайської громади.
Красносільська громада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *