На півдні Одещини вводять спільний молдавсько-український контроль

Україна і Молдова організовують спільний контроль на КПП Серпневе-1 – Басарабяска, який розташований в Одеській області.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Зазначається, що глави прикордонного та митного відомств України та Молдови в середу, 22 березня, підписали протокол про запровадження спільного контролю на залізничному маршруті.

«Спільний контроль у пункті пропуску для залізничного сполучення «Серпневе-1 – Басараб’яска» не лише активізує торгово-економічну діяльність між Україною і Республікою Молдова, але й зміцнить наше співробітництво в управлінні кордонами. Ми також ефективніше та раціональніше здійснюватимемо контроль за переміщенням транспортних засобів та вантажів на спільній ділянці кордону», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на кордоні України з Молдовою вже діє один зі спрощених пунктів.

18 грудня 2018 року був відкритий спільний пункт пропуску для автомобільного сполучення “Паланка” (на території Республіки Молдова) на переході через українсько-молдовський державний кордон “Паланка-Маяки-Удобне”.

З введенням в дію спільного пункту пропуску спрощено процедури та скорочено час проходження прикордонного і митного контролю, що є елементом захисту прав, свобод і безпеки пересічних громадян обох країн, а також ефективним заходом для боротьби з контрабандою і корупцією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *