У громадах Одещини відкрили Соціальні хаби для вразливих родин

Два нових соціальних хаби відкрили в місті Татарбунари та у селищі Авангард. Ініціаторами проєкту виступили міжнародна благодійна організація СОС Дитячі Містечка та благодійний фонд «Вітрила дитинства».  Фонд співпрацює з п’ятьма громадами Одещини, надаючи свої послуги родинам ще й в Таїровській, Нерубайській та Красносількій громадах. 

Про це повідомили організатори проєкту.

ТатарбунариЩе два безпечні простори, дружні до матері та дитини, відтепер працюють на Одещині. Перший хаб волонтери відкрили у минулому році у селищі Таїрове, він надає послуги більш ніж 300 сім’ям з дітьми.

Соціальний хаб – це місце, насамперед для дітей, облаштоване під їхні потреби. У затишній атмосфері, з уважними вихователями та психологом, діти зможуть перебувати деякий час, поки батьки вирішуватимуть свої справи.

Маленьким відвідувачам пропонують цікаві заняття, розвивальні ігри, малювання, майстер-класи. А поки діти граються чи навчаються, дорослі можуть отримати допомогу соціального менеджера, юриста, психолога та інші послуги.

“Місія цього проєкту – допомога сім’ям з дітьми: як місцевим, так і тим, хто приїхав до нас з інших регіонів”, – розповідає Катерина Трапіцина, голова правління БФ “Вітрила дитинства”.

Катерина ТрапіцинаОкрім переселенців, благодійники надають підтримку малозабезпеченим сім’ям, родинам у складних життєвих обставинах, самотнім батькам або матерям та іншим вразливим родинам.

“Ми надаємо не тільки гуманітарну допомогу. Це і психологічна підтримка сімей, а ще – організація дозвілля дітей. Вони спілкуються, граються, навчаються.  Наші хаби мають кілька студій, що розвивають творчі здібності дітей: це музична, хореографічна, театральна студія. У нас є заняття з англійської мови, уроки малювання. На ці послуги попит дуже великий, бо сьогодні багато сімей не мають можливості сплачувати додаткові заняття для малечі”, – додає  Трапіцина.

Олена Царенко разом з чоловіком та двома синами була змушена залишити все та виїхати з окупованого росіянами міста Дніпрорудне Запорізької області. Чоловік Олени 25 років пропрацював на шахті з видобутку руди, Олена за фахом лікарка. У липні 2022-го, практично одразу ж після переїзду до Авангарду, жінка дізналася із соцмереж про місцеву організацію “Вітрила дитинства”. Спочатку водила старшого сина, 7-річного Степана, до психологині. Пізніше хлопчик почав відвідувати безкоштовні заняття з англійської і майстер-класи, організовані благодійниками.

Царенко“Йому особливо подобається ходити на англійську, бо він у нас активний – навчається дистанційно у 2-му класі (у своїй школі в Дніпрорудному), але спілкування з дітками замало і для нього ці заняття – як ковток повітря”, – поділилася мама.

А на відкриття соціального хабу в Авангарді Олена взяла і молодшого – 1-річного Остапчика.

“Ми були на святі і нам, батькам, дуже сподобалось. І меншій дитині також! Остап почувався чудово і 2 години на руки майже не просився»,  – каже Олена і додає: Будемо ходити регулярно поки живемо тут”, – розповіла Олена.

Відвідати безпечні простори для малят та батьків, можна вже у трьох громадах Одещини: Таїровській, Татарбунарській та Авангардівській. Адреси та графіки робіт хабів можна дізнатися на сторінці благодійного фонду “Вітрила Дитинства”

 

Довідково. СОС Дитячі Mістечка — недержавна благодійна організація, що вже 20-й рік поспіль допомагає дітям-сиротам та сім’ям з дітьми, що опинилися у складних життєвих обставинах або мають ризик потрапити в цю категорію. За цей час більше 200 000 дітей та дорослих отримали підтримку від фонду в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *