Пологове відділення в Біляївці отримало обладнання за кошти ЮНІСЕФ. ВІДЕО

В рамках проекту, який реалізується спільно Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Асоціацією міст України, було проведено моніторинговий візит до Біляївської міської територіальної громади 2 березня 2023 року.

БухтіяровПід час моніторингового візиту гості відвідали пологове відділення КНП «Біляївська багатопрофільна лікарня». Ця установа обладнана за кошти, отримані Біляївською міською територіальною громадою в рамках проекту. Зокрема, було закуплено та встановлено медичне обладнання, яке на момент моніторингового візиту використовується за призначенням лікарями для лікування та надання допомоги жінкам та дітям. Обладнання надало можливість рятувати життя та надавати якісні медичні послуги жінкам та дітям пологового відділення КНП «Біляївська багатопрофільна лікарня».

Завдяки коштам міжнародних партнерів місцева влада змогла оновити медичне обладнання КНП «Біляівська багатопрофільна лікарня», а саме медичне устаткування та інструменти на суму 2,2 млн гривень.
Ще більше мільйона гривень, у рамках проекту «Надзвичайне реагування на підтримку дітей, постраждалих вад збройних конфліктів», який включений до ініціативи «Громади, дружні до дітей та молоді», який реалізує ЮНІСЕФ разом з Асоціацією міст України – залучили на придбання медобладнання для пологового відділення Біляівської лікарні.
Крім того, у лютому 2023 року фонд ЮНІСЕФ у якості благодійної допомоги передав для лікарні генератор загальною вартістю 437 тисяч грн (потужність – 40 кВатт).

Своєю чергою, місцеве керівництво бачить потенціал у створенні на базі Біляївської КНП госпітального округу, щороку залучає додаткові ресурси, прагне відкрити нову артезіанську свердловину, щоб автономно забезпечувати питною водою свою діяльність та чекає продовження співпраці з ЮНІСЕФ задля здійснення необхідного ремонту укриттів, які використовують під час повітряних тривог.

Голова Біляївської міської ради Михайло Бухтіяров подякував за надані кошти партнерам і зауважив, що виділене фінансування стало дуже своєчасним вкладенням у розвиток медичних послуг громади. Адже лікарня тільки недавно перейшла з районного підпорядкування у статус комунального підприємства і налічує 450 медпрацівників.

“Ми розраховуємо на подальшу співпрацю і допомогу ЮНІСЕФ, і готові в подальшому розглядати будь-які пропозиції, не лише соціальні чи медичні, а й для розвитку комунальної сфери, будівництву укриттів у школах тощо», – підкреслив міський голова Біляївки.

ВІДЕО – СИЛА ГРОМАД:

https://www.youtube.com/watch?v=jfjWj5eBp5I

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *